Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Anya, felhívtad a tanító nénit?

Ho’oponopono 8 évesen

A tapasztalatom szerint a Ho’oponopono alsó korhatára olyan 4-5 éves kor. Ők már megtaníthatók a szóra is (az apacuka-fundaluka sem értelmesebb, mégis tudják az ovisok 😛 ), és azt is értik, hogy ez egyfajta varázsige.

A legutóbbi tapasztalat, ami a tudomásomra jutott, egy Lola nevű kislányé. 7-8 éves, különböző (részben egészségügyi ) okok miatt az iskolában az a jó neki, ha elöl ülhet. Arról nem beszélve, hogy nehezebb figyelni a hátsó padokból. Egy napon viszont hátra, a leghátsó padba ültették. Nem volt köze hozzá, csak volt egy általános ültetés az osztályban, és így alakult.

Lola hazament, elpanaszolta anyukájának, hogy mi történt, és hogy nem örül neki.

Mi anyukák ilyenkor kicsit elgondolkodunk, hogy vajon hogy reagál a tanító néni, ha odamegyünk pattogni az ülésrend miatt. Talán jól veszi ki magát, talán nem… Ezért abban maradtak, hogy Lola mondogatja rá a Ho’oponopono-t, és Anya megígérte, hogy ha pár nap múlva nem rendeződik valahogy ez a dolog, akkor beszél a tanító nénivel.

A Ho’oponopono mondat a következőképpen hangzott:

„Van egy részem, ami azt teremti, hogy a hátsó padban kell ülnöm az osztályban.”

Másnap (!) délután, mikor Anya ment Loláért az iskolába, a kislány beült a hátsó ülésre a kocsiban, és megkérdezte:

„Anya, felhívtad a tanító nénit?”

Ugyanis az egyik első padban ülő két kisgyerek egymás mellett túlságosan jól érezte magát, és a tanító néni úgy gondolta, talán megoldás lenne, ha az egyikük valahová máshová ülne, ezért úgy döntött, hogy Lolával cseréljenek helyet, azaz Lola ül előre, a bizonyos egyik kisgyerek pedig hátra, Lola eddigi helyére.

Csendben jelezném, hogy az osztályba 28 tanuló jár, tehát a tanító néninek 26 másik választása is volt – arról nem beszélve, hogy pont véletlenül az első padban ültek a rendetlenkedők… és ne is menjünk tovább.

Nem, Anya nem hívta fel a tanító nénit. 

A teremtés működik, a „varázslat” működik – és valójában még a Ho’oponopono sem kell hozzá, de azért főleg nekünk felnőtteknek sokat segít. Talán a gyerekeknek – akiknek az agyhullámai alapból azon a frekvencián működnek az ébrenlét teljes időtartama alatt, amelyen a leghatékonyabb a teremtés, és még a hitük is tisztább tud lenni – egy picit könnyebb.

De mi felnőttek meg tudatosak vagyunk, és egyéb eszközeink vannak a hitünk erősítéséhez.

Szóval használjuk azt az eszközt, ami hatékony, csak vegyük a fáradságot megtalálni 😉


Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

És írj nekem hozzászólást akár itt, akár Instagramon, Facebook-on vagy YouTube-on!

.


_

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük