Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Arkangyalok

… és az ő színeik

Az Arkangyalok az angyali ranglétra viszonylag magas fokán helyezkednek el, és sokan vannak. Készítettem ablakba ragasztható védőangyal-üvegképeket azzal a szándékkal, hogy védjenek, óvjanak bennünket. De nem akartam csak úgy angyalokat festeni, szerettem volna az angyalkáimat legalább színeiben a megfelelő arkangyalokhoz kötni. Hogy könnyebben választhasd ki, melyik arkangyal segítségét kéred (akár angyalképecske nélkül is természetesen), összegyűjtöttem 15 arkangyalt, és kiválogattam a legmeghatározóbb jellemzőiket. Azóta az ablak-képek mécsestartókká avanzsáltak, mert rájöttünk, hogy a védelem így is, úgy is megvan, de mécsestartóként jobban tudnak segíteni meditációban IS. 🙂

RAFAEL – smaragdzöld

Nevének jelentése: „Isten meggyógyít”. Ő a gyógyító arkangyal. Testi és lelki betegségek gyógyításában egyaránt támaszt jelent, de a gyógyítók segítője is. Oltalmazza az utazókat, és a tisztánlátásban is kérhetjük a segítségét. Akár egy zavarosnak tűnő helyzetben kellene jobban látnunk, akár spirituális értelemben szeretnénk jobban átlátni a dolgokat.

RAZIEL – szivárvány

Nevének jelentése: „Isten titka”. Spirituális és pszichikus blokkok feloldásában fordulhatunk hozzá segítségért. Éppúgy lehet felelőse a tisztánlátásnak – spirituális és hétköznapi értelemben egyaránt – mint Rafael.

SANDALPHON – türkiz

Ő valójában Illés próféta. Az imák közvetítője, ő gondoskodik arról, hogy az imák a megfelelő címzetthez jussanak és meghallgattassanak, és a választ is ő segíti hozzánk vissza. Emellett pedig az agresszivitás gyógyítója, akár mi érezzük magunkat durvábbnak, mint szeretnénk, akár velünk szemben agresszívak az emberek. Bevallom, a sok arkangyal közül őt a színe miatt vettem fel az ablakba-védőangyalok közé 🙂

URIEL – halványsárga

Nevének jelentése: „Isten fénye”. A neheztelés, a haragtartás elengedésében, a megbocsátásban segít, de a félelmek gyógyítója is. Emellett teljes nyugalommal fordulhatnak a segítségéért mindazok, akik különböző tanulmányok terén kell helytálljanak. A hétköznapokban, és vizsgák alkalmával is. Segít megtalálnunk a belső békét, emellett pedig az ajándékozás és az elfogadás angyala is.

ZADKIEL – sötétkék

Nevének jelentése: „Isten igazságossága”. Az értelmi folyamatok segítője, legyen az emlékezés vagy gondolkodás, illetve maga a tanulás támogatója is. Ugyanakkor a megbocsátás angyala is, akár magunknak, akár más valakinek szeretnénk (nem tudunk) megbocsátani…

ARIEL – rózsaszín

Nevének jelentése: „Isten oroszlánja” , és ő a bőség angyala.

AZRAEL – nyers fehér

Nevének jelentése: „Isten segítője” (más fordításban „Isten segítettje”). Leginkább a gyász feldolgozásában érdemes a segítségét kérnünk.

CHAMUEL – halványzöld

Nevének jelentése: „Istent látó”. Békét és nyugalmat hoz, ha hozzá fordulunk, az aggódást is gyógyítja. A megtalálásban is segítségünkre van, akár egy elveszett tárgyat, akár magát az életcélunkat keressük. Emellett pedig kapcsolati problémák esetén is bízvást fordulhatunk hozzá.

GÁBRIEL – indigókék

Nevének jelentése: „Isten hírnöke” – köztudott, hogy Jézus születését is ő jelentette. Talán ez az oka, hogy a terhesség és a szülés időszakában érdemes az ő segítő figyelmét kérni? Ahogyan támogatását minden változás – vagy a változtatás szándéka – idején. A művészek őrangyala is Gábriel: támogat, ihletet ad, és a művészetünkkel kapcsolatos aggodalmainkat is gyógyítja.

HANIEL – kékesfehér

Nevének jelentése: „Isten dicsősége” A nőiség testi-lelki gondjainak gyógyítója, általa erősíthető a női megérzés is. Az önelfogadás, az önbizalom hiánya esetén is kérhetjük a segítségét. Ha van gyógyító képességünk (kinek nincs?), annak erősítésében is támogatónk lehet.

JEREMIEL – ibolyaszín

Nevének jelentése: „Isten kegyelme”. Az úgynevezett jósálmok felelőse: amikor olyasmit álmodunk, ami később valóra válik, vagy figyelmeztet, akkor ő áll a háttérben. Gyógyítja a fájdalmas érzelmeket, és segít az önvizsgálatban.

JOPHIEL – pink

Nevének jelentése: „Isten szépsége”. Amikor úgy érezzük, káosz van bennünk, körülöttünk, hozzá érdemes fordulni segítségért. A negatív hozzáállást leküzdeni is segít, akár bennünk van, akár a körülöttünk élőkben. Segít szépnek látni a világot, és saját magunkat is! Amellett a túlpörgött életvitel lassításában is számíthatunk rá.

METATRON – zöld, rózsaszín csíkokkal

A gyerekek őrangyala. Tanulási nehézségek,  gyerekkori problémák, traumák feldolgozásában segít – akkor is, ha már elmúlt a gyerekkorunk… Általában a gyerekek segítője. Mellesleg a csakratisztítás szakértője angyalkörökben.

MIHÁLY – bíbor

Nevének jelentése: „Istenhez hasonlatos”. Igazi őrangyal, a védelem fűződik leginkább a nevéhez. Ha erő, ha bátorság híján vagy, feltétlenül kérd a segítségét. A félelem, az idegesség gyógyítója is.

RAQUEL – halványkék

Nevének jelentése: „Isten barátja”. Az Igazságosság és Pártatlanság arkangyala. Bármilyen vitás kérdésben, jogi hercehurca esetén kérjük a segítségét. Ha igazságtalanság ér minket, ha jogtalanul megvádolnak, stb. Emellett pedig a kapcsolatok gyógyítója is.

(A képen látható mécsestartó angyalkák feltöltés alatt vannak, de rendelésre gyorsan elkészülnek, ha pont olyat szeretnél, ami éppen nincs készleten. IDE KATTINTVA megtalálod őket.)