Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Az Angyal története

 

Azért mesélem el szívesen ezt az esetet, mert egyrészt annyira jellemző, hogyan készülnek az egyedi megrendelések, másrészt mert ezt a fajta alkotást szeretem a legjobban. A legegyedibbek az SVT-vel direkt-közvetlenül Neked bemért alkotások, de abban az esetben a legegyedibb része nem az én kreativitásom, hanem az égieké. De akkor, amikor „csak” egy egyéni elképzelést kell megvalósítani, szabadon szárnyalhatok 🙂 .

Az egyéni elképzelés nagyon gyakran inkább valamiféle érzés. Ilyenkor általában nem tudják a kedves megrendelők, hogy pontosan mit is szeretnének, csak van néhány kép a fejükben, hogy valami ilyesmi, de mégsem ez… Néhány kérdéssel nyomozom ki, hogy a képekből, amit belül a lelkükben látnak, melyek azok az elemek, amiket szeretnének látni a saját festményükön.

Az ANGYAL igazi kihívás volt, imádtam. Már eleve a mérete, hiszen azelőtt 50 cm volt a legnagyobb kép, amit festettem. Ez pedig 60 x 80 centis, már az üveglap beszerzése is kihívás volt!

Mondjuk ebben az esetben az elképzelés majdhogynem konkrét volt, inkább a megvalósítás volt nehéz.

Az első kritérium: a kedves megrendelőnek megtetszett a Mozaik című képem.

Valami ilyesmi hangulatú képet szeretett volna, de a témája angyal legyen.

Kérdezgettem, mégis milyen jellegű-stílusú legyen az angyal? Egyetlen alak legyen? Sudár-karcsú alak, magasztos mozdulattal? Vagy pufók putto-szerű? Glóriás vagy szárnyas? Hosszas keresgélés után küldött egy képet, hogy tulajdonképpen pontosan ilyet:

Na ezen a ponton kaptam a szívemhez 😀 . Ugyanis a kép pontosan ekkora volt 🙂 . Vagy 3 centi, amit nagyjából lehetőleg torzítás nélkül kellett 80 centisre konvertálni, és aztán mozaik-szerűre rajzolni.

Azután pedig úgy megfesteni, hogy a barna-arany színek valahogy visszaadják ezt a fehér ragyogást.

Az eredmény:

Kattints a képre, aztán a nagyításra,           és nézd meg a részleteit!

Elégedett voltam. (Valójában ujjongtam, de ezt szerénytelenség lenne így kijelenteni… 😛 ). Azóta is tervezem megfesteni egy kicsit kisebb, 40 x 50 cm-es változatban (a kontúr már kész). Meg egyet ezüstben is…

Persze amikor elkészült a kép, és a megrendelő rábólintott (valójában ujjongott, de ezt szerénytelenség lenne így kijelenteni… 😛 ), akkor még következett a szállítás problémája, de szerencsére ez is rendben megoldódott.

 

 


Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük