Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Isten és az ő kertje

Nem emlékszem, honnan származik a történet, hiába kerestem rá, a Google most nem volt a barátom – ha Te tudod az eredetét, kérlek írd meg kommentben!

A tanmese

Egy szerzetes egyszer elhaladt egy gyönyörű kert mellett. Szépen gondozott virágok, bőtermő gyümölcsfák, dús cserjék csodálatos elrendezésben pompáztak ebben a kertben. A szerzetes megállt a kerítés mellett, hogy megcsodálja, és észrevette a kertészt, aki épen akkor lépett ki az egyik zöldséges ágyás mellől a kavicsos utacskára.

A szerzetes lelkendezve szóíltotta meg:

„Lám, milyen csodálatos és jóságos a mi Istenünk, hogy ilyen pompás kertet tud létrehozni! Adjunk hálát!”

A kertész odafordult a szerzeteshez, és mosolyogva így válaszolt:

„Nos igen… De láttad volna ezt a kertet, amikor Isten egyedül gondoskodott róla!”

Rajtunk is múlik

Istentől, az Univerzumtól kaptuk a teremtés képességét – minden értelemben. Az erőt, a kreativitást, a két kezünket. Kaptuk a természeti törvényeket, amelyekben benne van a lehetőség. Lehetőség arra, hogy egy magocskából termő növény fejlődjön, hogy két ember egyesüléséből új csoda szülessen, hogy változtassunk, javítsunk az életünkön, akár mások életét is befolyásoljuk.

De megtenni nekünk kell. Hitem szerint a földi élet, a fizikai testünkben megvalósuló létezést éppen azért választjuk, hogy megtapasztaljuk ezt a kicsit „nehezített” pályát.

Kívánunk, bevonzunk, kinyilvánítjuk a szándékunkat az Univerzumnak, kérjük a segítségét a megvalósításban, a lehetőségek feltárásában, de nem lehet kikerülni azt, hogy bizonyos dolgokat nekünk magunknak kell megCSINÁLNI.

Igazi eredményeket itt a Földön akkor érünk el, ha összekötjük a fizikai tényezőket (Gyökér csakra) a lelki, sőt szellemi energiákkal (Korona csakra). Így lesz „bennünk a létra”, ahogy Weöres Sándor írta a gyönyörű versében:

Weöres Sándor: Szembe fordított tükrök

Örömöm sokszorozódjék a te örömödben.
Hiányosságom váljék jósággá benned.

Egyetlen parancs van, a többi csak tanács:
igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.
Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás:
Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.

Az igazság nem mondatokban rejlik, hanem a torzítatlan létezésben.
Az öröklét nem az időben rejlik, hanem az összhang állapotában.Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

És írj nekem hozzászólást akár itt, akár Instagramon, Facebook-on vagy YouTube-on!

.


_


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük