Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Drana, a teknős

 

Tipikus gombhoz-a-kabát történet. 😀

Szerettem volna a Szindrana-Mandalának egy kabalaállatot. Nem volt konkrét elképzelésem, a legfőbb szempont az volt, hogy jól fotózható legyen a mandalákkal ( 😛 ), és persze azért legyen valami szimbólum-értéke.

És akkor a Sassfészekben, ahol néhány mandala mécsestartóm megtalálható (meg karácsonyiak is mindig), megláttam egy teknőst. Nagyon szép volt, és még ráadásul meg is kaptam ajándékba. Na ennek van csak igazán energiája! Aztán pár hónap múlva ő eltörött, és kicsit persze szomorú voltam, de hát tudom, hogy akkor törnek el a dolgok, mikor már távozniuk kell az életünkből, szóval elköszöntem tőle, és vettem egy másikat.

De akkor már tudatosan, hiszen közben kiderítettem, milyen szimbolikus jelentése is van a teknősnek:

  • ős élőlény, az ELSŐ, és segít összekapcsolni egyet és földet még a lélek földi életében.
  • „hátvéd”, valami, aminek neki lehet támaszkodni, stabil hátteret teremt. Valami olyasmire gondolok, hogy az ember bátrabban próbálkozik új dolgokkal is, ha tudja, hogy lesz miben megtámaszkodni, amíg nem megy tökéletesen (tudod, mint mikor a kézenállást tanultuk).
  • türelemmel viselni a mindenfélét. a teknős nem pattog, nem hisztizik, nem rohangál kétségbeesetten, és nem menekül(!!!), maximum kicsit visszahúzódik a páncéljába, míg a vihar elvonul, aztán halad tovább az útján.
  • otthonosság a vízben (érzelmek) és a földön (testiség).
  •  teknős a fontolva haladós. ha emlékszel A teknős és a nyúl meséjére, én mindig is a teknős voltam. minden nap egy kicsit, nincs kimerülés, nincs kiégés, csak stabil, hosszútávú eredmény. különösen sokat gondolok a teknős-metodikára, mikor marketing-iskolák nagyon nyomulnak, hogy legyek nagyon nyomulós 😀
  • a legfontosabb pedig, amit képviselek, és remélem, ez a Szindrana-Mandalába is át tud érződni: igazi boldogság csak úgy érhető el, ha a külvilágból (ami a teknősnek a földi élet) időnként vissza vonulunk a „vízbe”, az érzelmeink világába, ahol elcsendesedhetünk, feltöltődhetünk AZÉRT, hogy utána a földi életünkben megélhessük a kiteljesedést.

Ugye méltó kis szimbólumot találtam? 🙂 A neve Drana. Érteeeed… 😉

 


Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük