Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Hé, ki lopta el a februárt??

 

avagy mire jó az internet-diéta?


Újfent bebizonyosodott, hogy nem működök, ha nincsenek nyugodt, visszavonulós időim. Nem „nem működök JÓL”, hanem egyáltalán nem működök.

Te persze ebből nem sokat vettél észre, hiszen ment a Valentin napi akció, és a Megvalósítás Segítő Program is folyik. A Facebook aktivitásom majdnem nulla volt, de amilyen vérlázító szánalmas rendszerességgel (nem) mutatja meg a posztokat a Facebook újabban, talán fel se tűnt…

Februárban egyetlen olyan hétvégém sem volt, amikor egyedül lehettem volna (A hétköznapokról nem is szólva, de ez sem mindig lesz így 😉 ). Nem panaszként mondom, hiszen csodálatos programokban volt részem, de attól még hiányzott a töltődés.

Ezért internet (és egyéb input) diétára fogom magam. Pedagógusként a tavasz nagyon pörgős, miközben az erőtartalékaid már az eleve alacsony szintről fogynak, ebből persze nem tudatosul semmi, mert észrevenni sincs idő. Ezért nagyon tudatosnak kell lennem. A következő négy hónapban nagyon kell vigyáznom magamra – sorsdöntő időszak ez. (Bár már elmondhatnám!)

Az internet diéta arra lesz jó, hogy ne tudjak teljesen lemerülni. Mint az a technika, amikor a telefonunkat mindig töltőre tesszük, akárhol is tart, így még véletlenül sem merülhet le. Jobban figyelek arra, hogy csendben menjek aludni, hogy a kávém mellé ne szóljon semmi, hogy az internet-modem még csak be se legyen kapcsolva, ha nem muszáj. Kicsit kevesebb elektroszmog, eggyel kevesebb „sugárzás”…

Te persze ebből semmit nem fogsz érzékelni. SŐT. Mert a diétám a tinglitangli agyrágógumizástól veszi el az időt, és az életemhez meg hozzáadja az energiát (amit nem tudott elvenni, plusz amit szereztem attól, hogy nélküle léteztem), így arra számítok, hogy több értelmes dolgot tudok majd megcsinálni.

Ehhez hozzájön a gyógyító tavaszi levegő, a ragyogó napsütés, a világosban ébredés, a kabát nélkül elindulás… Tudod mit? Mindegy, kinél van a február, akinek jobban kell, vigye, nekünk most már ITT A TAVASZ!Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük