Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Igen, de minden nap!

 

Pár hete bukkantam az alábbi GIF-re, nagyon megtetszett, és azonnal meg is osztottam a Szindrana-Mandala Facebook oldalán. És azt is tudtam, hogy erről még írni is fogok.

.

Mert milyen jól is hangzik, amit hozzá írtam:

„Csak engedd őket szabadon!”

Csakhogy ez messze nem elég. Ami a kis minivideón látszik, hogy egy drótkerítés foszlik szét elemről elemre. Így lenne jó a magunk, az elménk keltette korlátokat szépen csendben, szabad madarakként szélnek ereszteni. Nem harcolni ellenük/velük, nem „megszabadulnunk” tőlük, csak szelíden elengedni,

De ha tovább nézed, mit látsz? Hogy a már elszállt, köddé vált madarak helyére újra és újra megint kerítéselemek kerülnek. Persze mondhatnánk, ó igen, minden hasonlat sántít kissé, különben is, ez egy GIF, nyilván végtelenítve van, újra kell teremtődnie, különben nem GIF, csak egy videó.

Csakhogy bárki létrehozhatna egy videót, nem nagyobb ügy ez sem technikailag. Ez a GIF – sajnos vagy sem -, így igaz, ahogy van.

NINCS OLYAN, hogy befejeztük a munkát! Nincs olyan, hogy készen vagyunk! A kerítés mindennap újraépül. A valóságban is. Ha elég tudatos vagy, és oldod mindennap, ha elég tudatos vagy, ha sikerül a jelenben élni, akkor sokkal lassabban, mint ha mindezt nem tennéd. De aki ezen a bolygón él, aki emberek között él, akinek méltó céljai vannak, azt hatások érik. Negatív hatások is. Márpedig akkor – sőt, megkockáztatom, néha bizonyos pozitív hatások következtében is -, építhetjük ezt a falat.

A világunknak ez a kis ábrázolása nem jó és nem rossz. Nem kell érdemes miatta bosszankodni. Ez csak egy tény, amit ha tudomásul veszünk, sokkal boldogabbak lehetünk, és sokkal többször. Az ember a legnehezebben a változást fogadja el. Meg a hiábavalóság érzését. És valóban nehéz is megküzdeni ezekkel a kis szörnyetegekkel, ha így tekintünk rájuk.

Egyvalamit azért jó észben tartani. Talán segít is, hogy megértsük: nem, nem hiábavaló. Akkor sem, ha újra és újra előjönnek néha ugyanannak tűnő problémák. A spirituális fejlődés olyan, mint egy spirál. Körbe-körbe haladunk, időnként vissza-visszatérünk ugyanahhoz a problémacsomaghoz. De ha valóban tudatosan tettük meg az előző kört, akkor most már egy magasabb szinten, kisebb érzelmi hullámokat keltve, és/vagy nagyobb hatékonysággal fogunk felülemelkedni.

 

.

.

.


Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük