Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Így érd el az álmodat!

– avagy így teremtsd meg.

Ha már Isten a maga képére és hasonlatosságára teremtett minket, érdemes lenne ezt kihasználni. Ez ugye nem azt jelenti, hogy két lába van és haja, meg valami arc a fején. Leginkább ez a hasonlatosság abban nyilvánul meg, hogy megkaptuk a szinte Isteni mindenható teremtő erőnket. Emellett pedig a segítő erők egész hadát. Angyalok, embertársak és véletlenek (Jung óta szinkronicitásnak hívjuk őket) árasztják el az életünket abban a pillanatban attól a pillanattól kezdve, hogy kérjük és hagyjuk.

Ennek azonban van egy aprócska feltétele: tudni kell, mit akarunk (aztán persze kérni is kell, de ezt legközelebb írom meg itt írtam meg). Nagyon sokszor annak, hogy nem olyan az életünk, amilyet szeretnénk, az az egyetlen oka, hogy nem tudjuk pontosan – így hát az Univerzummal sem tudatosítottuk pontosan – hogy milyen is az az élet, amilyet szeretnénk.

Ez itt egy fizikai világ. Itt bizony tettekkel is szükséges támogatni az elképzeléseinket. Nem mindegy azonban, hogy mindent magunknak kell megcsinálni, azaz erőből érünk el célokat, vagy rábízzuk magunkat az Univerzumra, és akkor elég „csak” a magunk részét odatenni. És nem mindegy, hogy amit teszünk, fogcsikorgatva tesszük, vagy belső indíttatásból.

Akárhogy is, az első… Nem. A nulladik lépés, hogy tudjuk, mit akarunk.

Erre remek alkalom az új év, és remek eszköz a Year Compass.

 

Nagyon kellemes és szórakoztató játék, bár elismerem, időnként el kell gondolkodni

 🙂 . A Year Compass néhány egyszerű(nek tűnő 😛 ) kérdéssel segít értékelni az elmúlt évet. Ezzel egyrészt lezárjuk – ami ugye feltétele a továbblépésnek -, másrészt segít tisztázni a jelenlegi kiinduló pontot – ami feltétele az elindulásnak. Aztán pedig valamiféle sorvezető mentén végiggondoltatja velünk, mit is szeretnénk a következő évben. Ez pedig az alapvető, legeslegeslegalapvetőbb feltétele, hogy az élet (még) jobb legyen. Kényelmes. A szónak abban az értelmében, hogy hozzánk illő, nekünk való, ránkszabott.

Kell hozzá egy bögre tea, kávé vagy forró csoki 😉 . Mécses vagy gyertya, és idő. Mintegy 3 órát érdemes rászánni.

INNEN TUDOD INGYEN LETÖLTENI.

Egyoldalas A4-es, kétoldalas A5-ös füzet vagy digitálisan kitölthető változatban. Imádni fogod! A Year Compass szerény véleményem szerint inkább álomfüzet – ha nagyon konkrét tud lenni az ember, akkor célfüzet, nem pedig tervező. Ezért hívják Compassnak (iránytű), hiszen meg kell határoznunk az irányt, mielőtt megterveznénk, milyen járművel, milyen útvonalon, milyen felszereléssel, milyen társaságban stb. szeretnénk megtenni az utat a célállomásig!

De a legfontosabb mégis az, hogy amint meghatározzuk az irányt, mozgósítottuk Isten és az Univerzum minden erejét és eszközét, hogy szolgáljon minket a céljaink megvalósításában. Olyan eszközök ezek, amelyek könnyűvé és élvezetessé – vagy akár egyáltalán lehetővé – teszik a megvalósítást. Aztán jöhet a tervezés.

Na, az sem mindig magától értetődő 🙂 :

Még szerencse, hogy segítségem is van hozzá 😉

 

 


Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük