Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Kérdések – válaszok (2.)

…a Ho’oponopono-ról

Sokat írok a Ho’oponopono-ról. Szeretem a módszert, mivel hitem szerint az első igazán látványos pozitív fordulatot ez hozta az életemben, pedig kipróbáltam ezt-azt, elhiheted. De más olvasni róla, és más a gyakorlatban is alkalmazni, így gyakran kapok kérdéseket ezzel kapcsolatban. Álljon itt most néhány kérdés és válasz, hátha másnak is segít.

Egyszerre csak egy problémára lehet ho‘oponoponozni vagy többre is. Ha többre is, akkor mennyi problémát (családtag problémáit is beleértve ebbe) lehet egyszerre ezzel a módszerrel kezelni, ugyanis valahol azt olvastam, hogy maximum két problémát lehet egy időszakban ho‘oponoponozni, mivel ha többet csinál az ember, akkor összezavarodik a tudatalatti, s rosszabb lesz a helyzet (Egyes vélemények szerint a rosszabb helyzet csak átmeneti, és utána jobb lesz a helyzet.), mint azelőtt volt. Tehát az lenne a kérdésem, hogy egy időben csak egy problémára használjam ezt a módszert, és ha ez megoldódott e módszer segítségével, akkor jöhet a következő probléma vagy pedig lehet egy időben több problémára is ho‘oponoponozni?

Ha bármilyen negatív gondolat felmerül az agyamba, tehát nemcsak olyan, amilyenre ho‘oponoponozok, hanem pl. egy nap töbféle negatív gondolat is megfordul egy ember agyában, akkor az összes gondolatot ho‘oponoponozni kell-e, hogy megtisztuljon a tudatalatti?

Mivel nem problémákra, hanem érzésekre tisztítunk, ebből a szempontból nincs jelentősége, hogy ezek az érzések hányféle gyökerű problémából születnek. Annál is inkább, mivel mi a tudatos elménkkel többnyire nem is tudjuk, hogy melyik érzésünk, sőt, melyik problémánk milyen eredetű. És amikor azt hisszük, tudjuk, sokszor akkor is rosszul 😛 . Szóval amikor rossz érzésed van, tisztíts rá azonnal, a többivel ne törődj.
 
EZ a válasz az utolsó kérdésedre is. Nincs olyan, hogy egy (több) BIZONYOS problémára tisztítasz. MINDIG MINDEN rossz érzésre tisztítasz – már ami tudatosul, mert elég sokhoz hozzászoktál már ahhoz, hogy észre se vedd, de ahogy haladsz, úgy kerülnek majd a látóteredbe.
 
Az átmeneti rosszabbodás egyébként nem szükségszerű. Mindig akkor és attól van, hogy ha nem akarunk a fejlődés útján járni, ha ellenállunk. Úgy képzeld el, hogy a jó életünk egy sín, amin könnyedén siklik a vonat. Amikor döcög az életünk, akkor  a vonatunk nem a sínen megy, hanem valahol máshol. El tudsz képelni egy vonatot, egy böszme nehéz vonatot nem a sínen haladni?  Minél hamarabb engedjük az életünket a sínre, annál hamarabb lesz sima az út. Olyan is van, hogy sínen megyünk, de nem a sajátunkon. Ezek a tisztítások átterelnek a jó irányba, de amikor a váltón áthaladunk, akkor döccenhet egyet…
 
Rossz hír – ha ugyan rossz -, hogy a családtagjaid problémáira nem tisztíthatsz, hiszen azok az ő problémái… Ha Téged zavar vagy bánt valaki másnak a (szerinted) problémája, legyen az rokon, vagy idegen, akinek a facebook hírfolyamodban  felmerül a története, akkor azt a részét tisztítod, hogy bejött az életedbe. Hát, ez nem tudom mennyire érthető…
Ha a gyerekem küszködik, és látom, és zavar, akkor a saját érzésemet tisztítom, nem az ő problémáját. „Van egy részem, ami azt teremti, hogy xy-nal ez+az van. Ezt a részemet gyógyítom most…stb”.
 
Nagyon érdekes ez a módszer, mert nem hidal át heteket vagy bármennyi időt, míg egy probléma megoldódik. Csak az adott pillanatról szól. Az más kérdés, hogy ha ezt az ember tényleg tudatosan és rendszeresen csinálja, akkor egy idő után nem lesz olyan MOST, amikor lenne mire tisztítani… Na az elég jó érzés 🙂

Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

.


One Reply to “Kérdések – válaszok (2.)”

  • Olvastam róla, de valamiért ez még nem tudott közel kerülni hozzám. Lehet azért, mert pont azokat a szavakat kell használni, amik sajnos nálam nem tudnak belülről jönni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük