Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Nincs kiút?

Avagy mi lehet az oka, hogy folyton falakba ütközöl?

Volt egy ciklus az életemben, jó pár évig tartott, amikor az volt az érzésem, hogy egy hatalmas befőttes üvegben élek, és valahányszor – sok-sok erőfeszítés árán – elérek az üveg szájához, beverem a fejem a tetejébe, és általában vissza is zuhanok. De olyan érzésem is volt, hogy erőlködöm, küzdök, dolgozom, küszködök, de amint egy kis eredményt elérek, azonnal jön valamiféle mélyrepülés, és kezdhetek mindent elölről.

Azt gondoltam, belső blokkjaim és negatív programjaim vannak, és ez az oka. Elkezdtem kineziológushoz járni, éveken át havonta, sokat tanultam s haladtam, de még mindig nem voltam elégedett, ez a tendencia megmaradt.

Sokat olvastam, tanultam, tréningekre és előadásokra jártam, és lassan leszűrtem a tanulságot:

„Tévedtem…”

Persze, voltak blokkok és programok (maradt is még, hiszen később a Spirituális Válasz Technikával is oldottam magam, és azért még volt mit 😛 ). De ugyanennyit nyomott a latban, főleg ami a hullámzást illeti, az a viselkedésem, ami annyira jellemző ránk, emberekre…

Ez arról szólt, hogy amikor nehezen mentek a dolgok, akkor rengeteget meditáltam, figyeltem a gondolkodásomra, az önsegítő technikákat, amelyeket tanultam, használtam is rendszeresen. Tudatos voltam és fegyelmezett. Aztán amikor elkezdtek jobban menni a dolgok (a leírt viselkedésmód természetes és szükségszerű következményeként), akkor elhanyagoltak ezeket. Már nem meditáltam annyit, nem figyeltem oda a gondolataimra, megengedtem magamnak, hogy negatív információk is áramoljanak az életembe. Persze, hogy elindult az élet lefelé – mielőtt érdemi eredmények lettek volna. 

Amit ezzel a történettel mondani szeretnék (=tanulság), hogy néha nem kell feltétlenül mélyebb okokat keresni, egyszerűen a folyamatos napi lelki higiénénkre kell figyelni, és kész is van…Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

.Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük