Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Töltő órák

Életem egyik legboldogabb időszaka volt, amikor két évig újságkihordó voltam. Akkor még üvegfestéssel ÉS gyöngyékszer-készítéssel foglalkoztam, még nem volt Szindrana-Mandala… Hajnalban 3 órát újságot hordtam, reggel fél 7-re végeztem a „pénzkereséssel”, utána egész nap alkottam, és közben filmeket, sorozatokat néztem, egyiket a másik után.

Mivel ez egy boldog időszak volt, azóta is szeretek ilyet csinálni, mármint alkotni és filmeket, sorozatokat nézni, hangoskönyvet hallgatni egész nap. Csakhogy mostanában ha ilyesmire vetemedem, hiába élvezem, egy-két hét után elkezdem azokat a tüneteket produkálni, ami attól van, hogy leszakadok a fő energiaforrásról, azaz elakad a kapcsolatom az Univerzummal. Aggódós leszek, ok nélkül szomorú, céltalan és kilátástalan.

Elgondolkodtam, hogy-hogy abban a régi boldog időben nem így hatott rám ez a működés. A filmek és a sorozatok, hasonlók, vagy akár ugyanazok. Akkor meg? És rájöttem. A hajnali újság-hordás a különbség. Adott volt naponta három óra, hetente hatszor, amikor nem kellett gondolkodnom, se emberekkel beszélnem, nem volt az agyamnak semmi dolga (újságot kihordani nem egy agysebészet), csak szívtam a friss levegőt, és a gondolataim csaponghattak, volt alkalmuk szelektálódni, kipucolódni, tervezgettem vagy csak ábrándoztam, szóval csupa haszontalansággal az elmém megtisztulhatott. Szó szerint felszabadult. Ha úgy tetszik, öntöttem ki minden nap egy jó adagot az elmém bögréjéből, és utána ha egész nap töltöttem bele, akkor sem tudott túlcsordulni.

Ezért vezettem be a „napi három óra csend” gyakorlatát a mindennapjaimba. Ja, egyben három óra. Amikor nincs input, se film, se hangoskönyv, se youtube-videó, se podcast, se semmi.

Hogy ez miért is ANNYIRA fontos (nem csak nekem 😛 ), arról a „Kevesebbet érsz magadnak, mint a mobilod?” című bejegyzésben írtam bővebben. Most egy tippet osztok meg Veled, hogy mit is használok a napi három óra csendre. És ütök két legyet egy csapásra.

Három és fél óra lett – és erre egy jó kis „homokórám”. Egy időmérő, amit csak elindítok, és amíg le nem jár, nem kapcsolok más bejövőt. Ez a három és fél óra pedig egy csakra-harmonizáló zene, fél-fél óra minden csakrára, és a videón még azt is megjelenítik, hogy épp melyiknél tartunk. (A legklasszabb az a pár másodperc, amikor vált. Frekvenciát és színt.) Ja, nem leülök 3,5 órára meditálni vagy ilyesmi. Teszem a dolgom, alkotok, vasalok, főzök, fényképeket szerkesztek… 

Amúgy is fontos, hogy ne csak egyenként legyenek erősek bizonyos csakráink, hanem mindegyik EGYFORMÁN a megfelelő rezgésszinten működjön. Ha egyik vagy másik erőteljesebb vagy gyengébb, mint kellene, akkor már elakad az áramlás, és az nem jó. 

Ha van kedved, próbáld ki ezt a 3,5 órát pár napig, figyeld meg magad, aztán írd meg, mit tapasztalsz 🙂 (A videó/zene a képre kattintva indul.)

A következő blogbejegyzésben ahhoz adok tippet, amikor már nagyobb a baj, több idő kell töltődni. Úgyis tartozom még a héten egy írással 😉Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

EMLÉKEZZ! 2021. május 3-tól július 31-ig tart az a kihívás, melynek végén a legtöbb hozzászólás írója (LEHETŐLEG ITT, A BEJEGYZÉS ALATT, vagy akár régebbi cikkek alatt is, akár Instagramon vagy Facebook-on) CsakNeked mandalát kap AJÁNDÉKBA. Minden felületen írt minden hozzászólásod összeadódik. Szóval hajrá, játssz velem: iratkozz fel és kövess, hogy növeld az esélyedet!

.


_


4 Replies to “Töltő órák”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük