Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Csakratisztítás zenével

Amikor először hallottam ezt a kifejezést, hogy csakratisztító zene, azonnal utána kellett járnom. Mit jelent ez? Egyszerűen „csak” szép, meditációs, relaxálós zene, vagy van valami titka? Mitől lesz egy zene „csakratisztító„? Szerencsére gyorsan kiderült 🙂 .

A hét csakra mindegyike – bár energia-való -, rendelkezik fizikai meghatározóval is. Ezeket fejezik ki a szimbólumokkal is. A szín a legismertebb, legegyértelműbb attribútum, de a forma (félkör, piramis, négyzet stb.), illetve a lótuszvirág szirmainak száma is jellemző. Ugyanakkor minden csakrához kapcsolódik egy rezgésszám, egy frekvencia, ami ilyen módon hangot, s mint különböző frekvenciájú, tehát hangmagasságú hang, így zenét is megjelenít.

csakrasor

Igen, a csakratisztító zene általában – és értelemszerűen – relaxációs és alkalmas meditációra is. De ettől még nem lesz egy zene csakratisztító. Tudod, minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár 🙂 . Attól lesz csakratisztító, hogy az adott frekvencia szól – ritkán önmagában, leginkább valamilyen egyszerű zene alatt. Megoldható persze hangtálakkal is :).

Gondosan válaszd meg, milyen jellegű csakratisztító zenét hallgatsz, minél egyszerűbb, minél kevesebb a „mellékzörej”, annál jobb, annál biztosabb lehetsz benne, hogy nem zavar be más információ.

Amikor felfedeztem ezt az információt, azonnal kerestem használhatót. Többet is találtam, egy sorozatot, ami egyenként veszi át a csakrákat (tehát 7 különböző anyag), illetve egy olyan videót, ami 3,5 órában, fél órás időtartamban veszi sorra a különböző csakrákat, kezdve – értelemszerűen – az 1.gyökércsakrával, és végig a 7. koronacsakráig. Valójában nincs szükség videóra, maga a hang bőven elég volna, de a magam részéről imádom, ahogy csakraváltásnál áttűnnek a színek és a felirat 🙂 .

vlcsnap-2016-07-11-11h26m48s151
KATTINTS a képre a videóhoz.

Nos, csak óvatosan a hallgatással 🙂 . Amióta megvan, azóta hacsak lehet, naponta hallgatom. Nem nagy ügy, hiszen nem kell rá figyelni. Teszem a dolgom, házimunkát végzek, olvasok vagy internetezek, beszélgetek vagy telefonálok… És ezt hallgatom akkor is, amikor mandalát festek. Egyvalamire figyelek: egyben végig. Azaz olyankor, amikor nagyjából számíthatok rá, hogy lesz egyben 3,5 órám, amikor nem kell elmennem onnan, ahol elkezdtem hallgatni.

Eleinte szinte naponta, de időnként még most is tapasztalok „tüneteket”. Fejfájás, szorulás, hasmenés, egyszer a bal alkarom csontjait éreztem, megfázásos tünetek, aggódás, félelem, harag… Olyan indokolatlan (nem elviselhetetlen, de érezhető) testi vagy lelki reakciókat, aminek semmi magyarázatát nem találtam, és attól voltak gyanúsak, hogy mindössze 4-5 órán át tartottak, és minden beavatkozás nélkül, ahogy jöttek, elmúltak.

Szóval csak óvatosan. Ha meditációban, vagy másképp zenés csakratisztításra adod a fejed, és ilyesmit tapasztalsz, lassíts, hagyj ki időszakokat, adj időt a testednek-lelkednek, hogy megeméssze a feladatot, amit adtál neki. Természetesen nem kell, hogy mindenkinél előjöjjenek ilyen reakciók. Minél régebb óta gondozod magad spirituális szinten – bármilyen módszerrel -, azaz ilyen szempontból minél „tisztább” vagy, annál kevésbé kell ilyesmire számítani.

UPDATE:

(2023. február) Már jó ideje nincsenek tüneteim 🙂


Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük