Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Spirituális Válasz Technika

A Spirituális Válasz Technika egy módszer, amelyet Robert E. Detzler fejlesztett ki. 

Induljunk el attól az érzéstől, amit mindannyian megéltünk már, amikor folyamatosan meghozott erőfeszítéseink rendre mind kudarcot vallanak. Gyakran ezek a kudarcok az életünk bizonyos területein érnek csak bennünket, ritkábban általánosságban érezzük. Mintha „meg lennénk átkozva”, vagy mintha egy üvegplafonba vernénk a fejünket, valahányszor kicsit feljebb emelnénk. Voltak az életemnek nagyon nehéz időszakai, akkor én bizony azt éreztem, mintha a ringben próbálnék feltápászkodni, de mire felállnék, valaki mindig újra leütne. De ide tartoznak a szenvedélybetegségek is, a függőségek, legyen az alkohol, társ- vagy ételfüggőség, vagy bármi más. Ezek a helyzetek legnagyobb valószínűséggel valamilyen belső – tudatalatti vagy még mélyebben, testi, vagy akár genetikai – programok miatt alakulnak ki. Tudatos kibogozásuk lehetetlen, ésszel feltérképezhetetlen területek ezek. Olyan területek, amelyek feloldásához például Freud már 1885-ben a hipnózist kezdte használni – azaz kikapcsolva az öntudatot, eleve a tudatalattiból próbálva választ kapni.

A hipnózis azonban korántsem a végső megoldás, hiszen a tudatalatti nem a legmélyebb régiója a léleknek, amellett pedig még mindig jelentős befolyást jelent a módszerben a terapeuta tudata. Akinek szintén van előélete, sőt, akár előítélete, ami ferdítheti az igazságot. Amellett pedig nem ad megoldást, csak szerencsés esetben feltárja az okokat.

 

A Spirituális Válasz Technika az, ami úgy tudja felszínre hozni a legmélyebb, eredendő okokat, hogy aztán megadja a feloldást is.

 

Mindezt fájdalommentesen, akár úgy is, hogy az eredeti történet nem is kerül napvilágra. És még csak érintés sem szükséges hozzá. Nem azt mondom, hogy varázsütésre megoldódik minden gondod, mert idő ehhez is kell, de óriási előrelépéseket lehet tenni, és az eredmény bizony a pár napon belültől a pár héten belülig jelentkezik.

Választhatod az egyetlen alkalmas változatot esetenként, vagy a 7-9 hónapon át (havi egy alkalommal) tartó verziót is – az úgynevezett Megvalósítás-Segítő Programot. Az ember is olyan, mint a hagyma (nem csak az ogre 😉 ), és az Univerzum is, a Felső Éned is tudja, a lelked egyszerre mennyit bír el. Emellett a blokkok, negatív programok sokszor egymásra épülnek, nem nyúlhatsz az egyikhez, míg a másik rajta ül. Ezért választják sokan azt a megoldást, hogy rászánnak pár hónapot, így miközben haladnak egy konkrét cél, vagy bizonyos választott életforma felé, rétegről rétegre hántják le a nehezítő kérgeket.

Én a mandalafestés miatt tanultam meg. Azt akartam, hogy ne „csak” ésszel döntsem el, melyik szín, melyik forma milyen hatással bír – mert persze ez is működik -, hanem egészen konkrétan akartam bizonyos pozitív energiákat megjeleníteni a mandaláimban, mint például erő, szelídség, őszinteség, életszeretet, stb. Így tudom bárkinek a saját, személyre szóló mandaláját is „lehívni” ezzel a módszerrel (CsakNeked Mandala), ami nekem, az alkotónak különleges élmény, Neked, a szemlélőnek/tulajdonosnak pedig valódi segítség.

Csak persze azóta megértettem, hogy nem használnom arra, amire kitalálták, azaz konkrétabban, közvetlen módon is segíteni embereknek felszabadulttá, eredményessé és boldoggá tenni az életüket, tékozlás lenne (az SVT úgy hívja „Fösvénység”).

 


Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük