Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Hol vannak az igazi okok?

 

Az előző bejegyzésben említettem, hogy ma már hatékonyabb eszközeim vannak az életem teremtéséhez, mint anno 17 éve. Ezeket leginkább azért szerettem meg, mert

  • rém hatékonyak
  • nagyon egyszerűek
  • folyamatosan használhatók
  • ingyenesek.

De talán a legeslegfontosabbat kihagytam:

megkerülik a tudatot.

Mindenkitől elnézést, akit érint, de én bizony nem hiszek semmiféle módszerben, amihez megértés KELL. Segít persze, néha, főként az elfogadásban, talán a továbblépésben is, néha, ha megértjük, hogy mit miért tettünk, mit miért tettek velünk. De minden, amihez az értelem kell, csak a problémák felszínes megoldásához vezet. A gyökerek mélyebben vannak.

Arról beszélek, amikor megrekedsz az életedben. Amikor ismétlődő minták vannak. Amikor újra és újra és újra belefutsz ugyanabba a problémába. Amikor úgy érzed, csak bizonyos pontig tudsz fejlődni, változni, változtatni, mert mindig eljön a pillanat, amikor nagy csattanással visszapattansz egy falról. Bármit teszel, bármennyi erőfeszítést vállalsz, tanulsz, fejlődsz, olvasol, megértesz, de hiába. Évek mentek el, és még mindig ugyanott vagy, és ugyanaz miatt csikorgatod a fogad.

Ez azért van, mert a problémák gyökerét nem érted el. Ha egy gyümölcsfa beteg gyümölcsöt hoz, mert beteg a gyökere, nem lesz elég átfesteni. Nem lesz elég permetezni. Sokszor se. Ghislaine Lanctot (Az egészségügyi maffia szerzője, spirituális tanító) azt mondja, hogy képzelj el egy folyót, amiben tükröződnek a parton álló fák. Eszedbe jutna a tükörképen úgy változtatni, hogy összeborzolod a vizet? Ha más képet akarsz kapni, akkor a parton kell tenned valamit.

A problémáink valódi okai (mármint az olyanoké, amikről fent beszéltem), mélyebben vannak. Gyakran a tudat alatt – ahogy ezt már régóta tudjuk: Freud 1895-ben kezdte el a hipnózist arra használni, hogy a tudatalattiban gyökerező okokat feltárja. Azóta kutatások feltárták, hogy ennél sokkal mélyebben is őrzünk „programokat”, amelyek úgy irányítanak döntéseinkben, hogy soha meg nem tudjuk, mi a fészkes akármiért cselekszünk éppen úgy, ahogy. A DNS egy szinte végtelen információ-halmaz. Benne millió és millió fájlmappa, amelyeket őseinktől gyűjtöttünk össze évezredeken keresztül (és igen, te magad is hozol létre újakat!). Van köztük vidám dolog – olyasmi például, hogy szereted az orgonaillatot, mert a nagymamád orgonaillatú illatszert használt, mikor a papád beleszeretett, vagy hogy remekül rajzolsz, és senki se érti a családból, mert már senki sem emlékszik, hogy a déd-ük-satöbbi nagyapád kőfaragó volt. De fájdalmas dolgok is vannak, mint például hogy valakinek nem lehet kisbabája, és nem találnak orvosilag semmilyen okot, azt meg senki nem derítheti ki, hogy az üknagymamájának halva születettek az ikrei, és ezt a traumát aktiválja test-szinten, valahányszor egy megtermékenyített petesejt beágyazódna.

Az életünkben meghozott fontos döntések nem tudattal születnek, ezért nem gyógyíthatók tudatosan. Nem mindegyik ok vezethető ilyen messzire, vannak egyszerű szokásalapú sínpályák, amelyeket saját magunk hoztunk létre, és egyszerű biokémiai, bioelektronikai folyamatokban történnek. De ettől még nem jobban elérhetők. Ha láttad a Mi a csudát tudunk a világról? című filmet, akkor tudod, miről beszélek. Némelyik ok pedig még messzebbre vezethető: igen, az előző életekre. Na ezeket aztán végképp képtelenség elérni ésszel…

Ha ezeket megpróbáljuk feltárni, általában nagyon hosszú idő, és … hát … nagyon sok pénz. Vannak módszerek, a kineziólógia vagy a Spirituális Válasz Terápia (satöbbi), amelyek a testet használják információ forrásnak, meg a kollektív tudattalant, ha kell. Ám ezekből egyetlen kezelés több ezer Ft, és ritkán elég egyetlen.

Három módszert találtam, amelyek úgy tudnak felszabadítani a mélyben dolgozó programoktól, hogy nem kerül pénzbe az alkalmazásuk, és eljut ezen mélységekig – bárhol is legyenek. Talán lassabban, mint ha külső segítséget kérnél, de nem kevésbé hatékonyan. Ez az írás hosszúra sikerült, meg aztán meg is érdemelnek egy-egy külön cikket, így most csak felsorolás szinten:

  • Ho’oponopono
  • Út Önmagadhoz – Szilárd László programja
  • Transz-szörf (Bár ez utóbbi elég futurisztikus – kvantumfizika alapú -, talán nem írok róla külön, de ha van kedved, keress rá a neten, még játéknak is jó, ha az ember nem is fogadja el teljesen igaznak.)

Holnap mindenesetre nézzük meg közelebbről a Ho’oponoponot.

 

 


Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük