Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Mire figyelj, ha születésnapod van?

 

Több, mint 15 évvel ezelőtt hallottam erről a kineziológusomtól, fogalmam sincs, honnan ered. A nem spirituális beállítottságú ismerőseimnek úgy beszélek róla, mint legendáról, de valójában hiszem, és nagyon komolyan is veszem.

Nos, a „legenda” lényege, hogy a születésnapunkon megnyílik az égen egy ablak, amelyen át egész nap energia áramlik felénk/ránk. Amolyan személyre szabott, nekünk szánt, saját Univerzum-energia. Ebből az ajándékból olyan mértékben tudunk magunkhoz venni, amennyire boldogok vagyunk ezen a napon. Egy levert, szomorú napon bizony nem sok tud belénk töltődni… Pedig fontos, mert ebből az energiából kell gazdálkodnunk most egy éven át… Nem gond persze, ha a család többi tagjával, vagy a barátainkkal majd a hétvégén bulizunk. De az csak a bónusz. A NAPJA a fontos!

Így nyer értelmet az, hogy többnyire nem sok boldogságot kívánunk egymásnak ezen a napon, ami adott esetben sokkal logikusabb lenne, hanem boldog szülinapot. Ez hát nagyon is fontos!

Mióta megtudtam ezt a törvényt, azóta nagyon figyelek rá, hogy valóban boldogok legyenek ezek a napok. A fiam imádta, mert a születésnapján sohasem ment iskolába 🙂 (megengedhettük magunknak, mert betegség miatt például nem hiányzott soha). És azóta én sem dolgozom a születésnapomon. Egyrészt, mert jár, másrészt, mert túl nagy a kockázat 😛

Hogyan is érdemes felkészülni? Nyilván némi tudatos tervezéssel. Én már hetekkel a nagy nap előtt beletúrok a lelkembe, hogy lássam, mi is tenne igazán boldoggá, mi is az, ami most hiányzik. Ez mindig más: volt már olyan, hogy „egész nap festeni„, és olyan is, hogy „bármit, csak festeni ne kelljen„… Van, hogy zajos bulira vágyom, és olyan is, hogy csendes elvonulásra. Nyilván attól függ, miben vagyok egyébként a hétköznapokban.

  • Igyekezzünk olyan sok részét kézben tartani, amennyit csak lehet.
  • Csak olyan emberekkel kapcsolatban legyenek „elvárásaink”, akikben maradéktalanul megbízunk – a csalódás nem tesz jót a boldogság-érzésnek.
  • Vegyük sorra, mik azok a tényezők, amik fontosak ezen a napon számunkra, és vegyük végig azt is, mi lesz (minek fogunk örülni helyette), ha nem jön össze. Olyan úgysincs, hogy minden rosszul süljön el, de így még az sem fog bántani, ami nem a tervek szerint halad (mert olyan sincs, hogy minden a tervek szerint haladjon 😛 ).
  • Nem baj, ha van B-terv. Persze az a legjobb, ha velünk tud lenni mindenki, akit szeretünk – ha épp arra vágyunk -, de ennek a napnak a boldogsága nem múlhat máson. Legyen elképzelésünk arról, milyen lesz a napunk, ha ő(k) nem tud(nak) velünk lenni.
  • NAGYON FONTOS: magunkat nem tudjuk becsapni. Nem az a „feladat”, hogy boldognak játsszuk magunkat. Én már jártam úgy, hogy valamiről azt hitettem el magammal, hogy áááá, az engem nem is bánt, aztán a következő kineziológiai oldásnál küzdhetett vele a szakember 🙂

Nem mindig van mód – ha érted, mire gondolok 😉 -, hogy mindent megkapjunk, ami a legklasszabb lenne. Esetleg épp nincs pár száz fölösleges ezresünk egy karibi nyaralásra, de kicsi önvizsgálattal MINDIG ráakadunk arra, ami a jelen körülmények között igazán fontos.

Ha így készülsz fel, reggel, még mielőtt kinyitnád a szemed, mosolyogva fogsz örülni, hogy születésnapod van, amint tudatára ébredsz. Nem fogsz arra gondolni napközben, hogy húúú, most boldognak kell lennem, mert mi lesz akkor azzal a fránya energiával. Csak este sóhajtasz elalvás előtt egy jó mélyet, és mosolyogva alszol el.

 

 


Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük