Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Az Út Önmagadhoz

 

Ígértem, hogy megmutatom, mi az a másik módszer (a Ho’oponopono mellett), amely segítségével megváltozott az életem.

Ugyanúgy egyszerű, ugyanúgy bármikor elvégezhető, ugyanúgy hétköznapi. Ugyanúgy a kellő mélységekig jut, és ugyanúgy „segítséggel” történik.

Mert ugye az világos, hogy egyedül nem megy?

Már beszéltünk róla – és fogunk is még -, hogy a problémáink gyökere magunkban van, mégpedig olyan „mélységekben”, amelyekig a tudatunkkal nem juthatunk el. Márpedig a felszínen kapargatni nem vezet hosszútávú eredményre. Ha a programunk az, hogy a munkahelyünkön undokok velünk, vagy a párunk alkoholista, akkor nem biztos, hogy önmagában megoldás, hogy munkahelyet váltunk vagy szakítunk. Ha a program ott van, akkor a következő munkahely és a következő társ is ugyanígy fog működni – talán nem azonnal, de hamarosan.

Ezeket a programokat segítséggel lehet feloldani. Nem csak eszközökre gondolok, mint a módszerek, amelyeket valaki megtanít, vagy maga a módszer a segítség. Észrevettem, hogy azok a módszerek a hatékonyak, amelyek az Univerzum, az Isten vagy bárhogy másként nevezett külső energiák által történnek. Én emberként nem rendelkezem teljeskörű információval a saját életemről, a jövőről meg főleg nem. Még azt sem tudhatom előre, hogy valami rossz(nak ítélt) dolog – mint mondjuk egy defekt -, nem az én érdekemben történt-e (mondjuk, hogy ne érjek oda abba a kereszteződésbe, ahol baleset lesz – vagy lett volna -, amikor odaértem volna).

Az ember nem Munchausen báró, nem tudja magát a saját hajánál fogva kihúzni a saját gödreiből. A jó módszer az, ami „felső” segítőre bízza a megoldást, olyan valakire, aki rálát az egész képre.

A Ho’oponopono ilyen.

Az Út Önmagadhoz ilyen.

Bevallom, gyakorlatias ember lévén, nem nagyon merültem el mindabban, amit ez a könyv kínál, én egyszerűen elmentem Szilárd Lászlóhoz, aki írta, és megtanultam tőle azt a pár mozdulatból és kijelentésből álló kis rituálét, ami segít, hogy minden felbukkanó félelmet és haragot AZONNAL megtisztítson. Ez a két érzelem ugyanis blokkolja a teremtő erőinket, olyan rezgésszintre száműzve minket, ahol lehetetlen áramlásban lenni.

Ha viszont a felbukkanó félelmet és haragot megtisztítod, akkor – éppúgy, mint a Ho’oponopono esetében – egy idő után (ami mondjuk hetekben, hónapokban mérhető) a régebbi, rögzült negatív érzések szépen lassan elkopnak. Mindig marad valamennyi, és mindig születnek újak – ez az élet már csak ilyen -, de  azokat is azonnal megtisztíthatod.

Nem kell elvonulnod, nem kell meditálnod, alfába menned, ott helyben, ahol vagy, ahol bántottak, megharagítottak, ott helyben, ahol a félelem felbukkant Benned, a munkahelyen, a villamoson, az üzleti megbeszélés vagy ügyintézés kellős közepén is meg tudod tenni, és megdöbbentően gyorsan tiszta fejjel, tiszta lélekkel tudsz reagálni megint. (És még az energiavámpírok távoltartására is van egy jó kis instant megoldása 😉 )

Ez nem teljesen ingyenes, hiszen akkor egyszer fizettem Lászlónak a tanításért, de utána évekig elvoltam ezen a szinten, mielőtt továbbléptem volna, nagyon látványos előrehaladással.

Szilárd László legközelebb július 29-én a Szebb Életért Központban (Fiumei út 4.) tart bemutató előadást Az Út Önmagadhoz programból Méltó társunk teremtése címen, utána egy budapesti csoportban adja át a gyakorlatokat hozzá. Ha ezen kívül keresnéd meg, nem javaslom, hogy a Facebook-on írj neki, ritkán van fent, az emailt hamarabb megkapja: ladislavszilard@gmail.com.

 


Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük