Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Az idő Neked dolgozik

Vagy ellened?

Hajlamos vagyok csacsogni az elképzeléseimről, a terveimről – azoknak, akiket szeretek, vagy akikről azt gondolom, hogy szeretnek, és érdekli őket. (Ez nem mindig a valóság, de elég, ha én képzelem 😛 Mármint ahhoz, hogy csacsogjak).

Emlékszem, amikor idekerültem jöttem a faluba óvónéninek, nagyon hamar éreztem, hogy itt szeretnék letelepedni. Ennek idestova hat éve. Semmi pénzem nem volt ahhoz, hogy egyáltalán csak gondolkodjak házvásárláson. Sőt, még épp javában vonták a fizetésemből a régi tartozásaimat. De mindennap hoztak-vittek a falubusszal, és én ezt rendszeresen elmondtam. Meg kérdezgettem, nem tudnak-e valami eladó házat, és elkezdtem sorolni, hogy milyen az elképzelésem. Aztán egyszer az egyik utastársam megjegyezte (mentségére legyen mondva, jópár hónap után), hogy „ehh, csak duma ez az egész, mikor veszed már meg azt a házat…” Nem haragudtam érte, tudtam, hogy kedvel és nem rosszindulatból mondja, de akkor belegondoltam, hogy tényleg, kívülről nézve mennyire abszurd lehet egem hallgatni 😛 . Miközben én BIZTOS voltam benne.

Meg persze könnyű nekem, mert én tudom, hogy hogy intézem a dolgaimat, és ha egyszer elhatározom magam… Csak persze kell hozzá idő. Több, kevesebb…

Nem, nem szoktam le a csacsogásról. A többiek szokták meg, hogy nyugodtan elhihetik 🙂 Sosem felejtem el az utitársam arcát, mikor bejelentettem, hogy akkor megvan a ház, költözöm. Két és fél évre az első kijelentésem után. Azóta, ha mesélek a terveimről, már nem kérdőjelezi meg.

Miért mesélem el ezt a nagyon is személyes történetet?

Mert fel akarom hívni a figyelmedet, hogy 

 • a célok, tervek megvalósításának megvan a maga ideje itt a Földön. Talán – legtöbbször – több, mint amit szeretnénk.
 • attól, hogy most még nem tudjuk PONTOSAN, hogy HOGYAN fogjuk megvalósítani, még lehetnek vágyaink, elképzeléseink. Lehet, hogy egyik-másik tényleg elmarad, de nem azért, mert nem volna lehetséges, hanem azért, mert változunk, változik (változtatjuk) az életünk, és már másképp gondolkodunk arról, mit is szeretnénk.
 • bizonyos álmok, célok néha háttérbe szorulnak. azért, mert épp egy másik megvalósításán dolgozunk. Ezzel pedig semmi baj nincs a bizonyos célokkal kapcsolatban, hiszen a lényeg, hogy mi közben jól érezzük magunkat – egyik cél megvalósítása éppen olyan élvezetes és izgalmas, mint a másik.
 • az idő így is, úgy is eltelik.

Felbukkant egy emlék…

Olyan régi álmom volt kicsike házban kicsike faluban élni, hogy nem is gondoltam bele, mióta, és főleg abba, hogy honnan jött. Régóta úgy gondolok erre, mint a személyiségem része. 

Pedig nem. Gyerekkoromban panelban éltem, aztán is viszonylag nagy városban. Akkor honnan, mikor jött? Nem, nem tettem fel a kérdést, csak valamiért néhány napja villant be egy emlék.

17 voltam, anyámmal kettesben túráztunk, a Kék túra Szekszárd környéki részén. Kulcsosházakban, turistaházakban aludtunk (mikor nem épp a szabad ég alatt…) Az egyik állomás Óbánya volt (nem, nem emlékeztem a falu nevére, most kerestem rá), és ott volt egy kis parasztház, a falu legeslegvégén valahol. Ketten voltunk a semmi határán, és kint ültünk a ház lépcsőjén, és nekem AKKOR égett be, hogy én ezt szeretném. Igen, 35 éve. Ez elég hosszú idő egy emléknek, hogy elfelejtődjön, de az érzés, az megmaradt, méghozzá mindent felülíró motivációnak.

35 ÉV KELL, HOGY MEGVALÓSULJON EGY CÉL?????

Nem. Az álmoknak kell hosszú idő. Mert az „egyszer valamikor”, az nem egy terv. Nem azért éltem 20 évig albérletben, mert nem volt pénzem házat venni. Ugyanis hat éve sem volt, szóval mindegy. Azért volt, mert nem mertem magam elkötelezni a letelepedés mellett – ez egy hosszú történet, és tény, hogy kellett hozzá kis SVT, hogy ezt kidolgozzam…). A döntés után, amikor már nem csak álom, hanem terv, akkor a semmiből 2,5 év kellett hozzá.

Nem azért írom, hogy lásd, milyen menő vagyok. Azért írom, hogy lásd:

Az idő Neked dolgozik.

és nem ellened. HA

 • tudod, mit akarsz,
 • megérted, hogy működik az idő a Földön
 • hagyod, hogy működjön. Neked!


Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

EMLÉKEZZ! 2021. május 3-tól július 31-ig tart az a kihívás, melynek végén a legtöbb hozzászólás írója (LEHETŐLEG ITT, A BEJEGYZÉS ALATT, vagy akár régebbi cikkek alatt is, akár Instagramon vagy Facebook-on) CsakNeked mandalát kap AJÁNDÉKBA. Minden felületen írt minden hozzászólásod összeadódik. Szóval hajrá, játssz velem: iratkozz fel és kövess, hogy növeld az esélyedet!

.


_

 


3 Replies to “Az idő Neked dolgozik”

 • Pont tegnap jutott eszembe, hogy visszakeressem, mikor is vetettem papírra, hogy hol szeretnénk élni. 2018 októberben. A következő évben, nagyjából pontosan akkor történt minden, ahogy leírtam. Pedig…. tényleg csak a képzelet volt, minden esély nélkül.

 • Igen, az álmokhoz idő kell….. és ha „gondozzuk, döntünk, cselekszünk megvalósulnak…

  • Úgy szeretem olvasni az írásaidat! És nagy-nagy ritkán egy csudafini kv mellett hallgatni a csacsogásod! Igazán szerencsésnek érzem nagam emiatt! ❤

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük