Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

10 milliószoros napok

Tippek, hogyan hozzuk ki ezekből a napokból a legtöbbet

A 10 milliószoros napok, vagy Dharmacsakra napok ünneplése a tibeti buddhisták hitrendszeréből ered, de mára az egész spirituális világ átvette. Hiszünk abban, hogy a teremtő energiák ezeken a napokon sokkal-sokkal intenzívebbek, erőteljesebbek és hatékonyabbak.

Ezért kell nagyon figyelmesnek, tudatosnak, és igen, óvatosnak lennünk!

Az ember minden gondolatával, és főleg minden érzésével teremt. A pozitívval és a negatívval is. Akkor is, amikor nem gondol bele, akkor is, amikor nem szeretné, azt is, amit nem szeretne. Nyilván a tudatosságnak ez a tétje. Ha hagyjuk, hogy a gondolataink kedvük szerint kóricáljanak, maguktól automatikusan nem biztos, hogy mindig annyira jó dolgokra fókuszálnak.

Az ember eredendően negatív gondolkodású

Ennek egyszerűen önvédelmi okai vannak. Egyszerűen az ősember, ha életben akart maradni, a „negatív” dolgokra kellett figyeljen, a veszélyre kellett készüljön, arra volt kihegyezve a figyelme, hogy a rossz dolgok bármikor bárhonnan jöhetnek. A mai kor átlag emberének ezt kicsit át kell(ene) kódolnia. Ha másért nem, azért, mert az evolúcióban azért eljutottunk már oda, hogy az ember(iség) tudatában van a teremtő erejének, és annak is, HOGYAN kell ezt csinálni. Talán nem annyira elterjedt még, de az információ igenis rendelkezésünkre áll.

Ettől függetlenül szoknunk kell még, és figyelnünk kell rá, mert az alapprogram évmilliós, ez az új tudásunk pedig csak pár évtizede lett elérhető az átlagember számára (lásd New Age mozgalmak).

Ám míg egy hétköznapi negatív gondolat csak hétköznapi hatású (bár persze sok kicsi sokra megy…), a 10 milliószoros napon érzett rossz energiák sokkal jobban hatnak. Szerencsére a pozitívak is 🙂

Szóval csak egy kicsit több odafigyelés kell 🙂

  • Figyeljünk a gondolatainkra. Ha rajtakapjuk magunkat valami negatív érzésen, gondolaton, helyettesítsük pozitívval. Ha bizonyos dologgal kapcsolatban nem tudunk pozitívan érezni, akkor egyszerűen gondoljunk másra. Annyit megtehetünk, de tényleg, hogy azt mondjuk magunknak, ezzel majd holnap foglalkozom.
  • És persze tisztíthatunk is a negatív dolgokra. Ha van rá olyan zsebben hordható módszerünk rá, mint pl. a Ho’oponopono (márpedig van 😉 )
  • KÍVÁNJUNK SOKAT. Nyugodtan fel lehet készülni előző napokban egy listával, és a 10 milliószoros napon elővenni, bővítgeni. Nem ítélni, nem mérlegelni, egyszerűen csak kérni.

De mi van, ha olyan rossz dolog történik, amit nem lehet elnapolni?

Furán fog hangzani, de akkor annak nagyon örüljünk. A Ho’oponopono elmélete szerint (ami mellesleg a gyakorlatban már sokszor bizonyított), a negatív történések, jelenségek, emberek azért bukkannak fel az életünkben, mert így kapjuk a figyelmeztetést, hogy valami tisztítanivalónk van – egy program, egy blokk, egy fogadalom, egy program, stb. Azért örülünk, amikor ezen a kiemelt napon történnek a rossz dolgok, mert átlagos napon is történhetnének, és akkor csak átlagos erejű lesz a tisztításunk, bezzeg ha a 10 milliószoros napon tisztítunk rá, na az igazán erőteljes lesz. Csak jusson eszünkbe 😀

Bármilyen élethelyzetben vagyunk, bármennyire nehéz is akár, ez a nap alkalmas arra, hogy hatékonyabban javítsunk a sorsunkon. Évente négy ilyen ajándékot kapunk, használjuk ki!!Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

És írj nekem hozzászólást akár itt, akár Instagramon, Facebook-on vagy YouTube-on!

.


_


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük