Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Akarod vagy nem? Mindegy!

„Azt kapod, amit gondolsz, függetlenül attól, hogy akartad-e vagy sem…” /Abraham-Hicks/

Sokan mondják, hogy az élet nem igazságos. Pedig de. Vannak törvényei, amik következetesek, konzekvensek – és kíméletlenek. Az élet ezen törvényeket tartja be, és ezeket – ellentétben az ember által hozott törvényekkel – nem lehet sem kijátszani, sem megúszni.

Mindenkire EGYFORMÁN vonatkoznak és működnek. Tehát az élet: igazságos.

A törvény pedig az, hogy a gondolat teremt, a pozitív is, a negatív is. Akkor is, ha nem teremtő szándékkal gondoljuk.

A gondolkodást a legnehezebb leállítani – bár egy ponton (túl) hívhatjuk agyalásnak is. Bizonyos gondolatkörök pedig annyira megszokottá, automatikussá váltak már, hogy nem vesszük észre. Nem hiszed?

Ismered a Fekete-fehér-igen-nem játékot? Bármi történjék is, ezt a négy szót nem szabad kimondani. Egy vicces kihívásban egy YouTuber pár azt vállalta, hogy 24 órán keresztül játsszák, és úgy nehezítették, hogy titkos videófelvételeket készítettek egymásról, és próbálták csőbe húzni a másikat. (A videót itt tudod megnézni.) Amikor ezt a játékot játszod, akkor látszik igazán, mennyire zsigerből jönnek a szavak. Sokszor észre sem vesszük, csak a másik figyelmeztet… És ha hiszed, ha nem, ugyanilyen zsigerből jönnek a szokásos gondolataink.

Ez azt is jelenti, hogy

  1. ha nem tetszik az életünk, akkor mielőtt bármit tennénk, bárhová-bárkihez fordulnánk, érdemes megvizsgálni a gondolatainkat,
  2. mégiscsak érdemes külső segítséget hívnunk, ha nem is mindjárt szakember, de néhány jóbarát, családtag személyében, aki figyelmeztetni tud, hiszen magunktól nem biztos, hogy mindig sikerül rajtakapni magunkat 😛

Szóval az a mondás, hogy „Vigyázz mit kívánsz, mert megkapod!”

úgy módosul, hogy

„Vigyázz, mit GONDOLSZ, mert megkapod!”Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

És írj nekem hozzászólást akár itt, akár Instagramon, Facebook-on vagy YouTube-on!

.


_


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük