Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Együttműködés

mármint együttműködés közted és közted

Az együttműködés az egyik legfontosabb feltétele annak, hogy jól menjenek a dolgaink. Úgy értem, hogy a teremtő folyamataink.

Teremtő folyamat alatt azt értem – jó ezt időnként pontosítani -, amikor kimondjuk, hogy mit szeretnénk, és miközben persze megtesszük, amit fizikai síkon megtehetünk, hagyjuk (várjuk? elvárjuk?), hogy az Univerzum, az égiek hozzátegyék a magukét. Ötletekkel, váratlan lehetőségekkel, megmagyarázhatatlan véletlen találkozásokkal.

De ki az a „köztem és köztem”? Nem vagyok én skizofrén!

Nos, inkább nem mennék bele a pontos kifejezésekbe, mint ego, elme, tudat és tudatalatti – leginkább azért, mert nem ugyanazt jelentik mindenki fejében. Maradjunk annyiban, hogy van a lélek, aki valójában vagyunk, és van testünk, ehhez kapcsolódó földi gondolatokkal és érzésekkel.

A lélek szeret.

A lélek, aki vagyunk, úgy is mondhatnánk, hogy a Belső lényünk, elfogadó, toleráns, és szeret – mindenkit. Semmiképpen nem ítélkezik. Talán azért, mert ahonnan jöttünk, ott nincs szegénység, betegség, fájdalom és félelem, tehát egyszerűen nincs értelme az olyan fogalmaknak, mint irigység, kapzsiság, harag. Talán azért, mert tudjuk, hogy játszani jöttünk, és mindenki – magunkat is beleértve – adott színdarabban játszunk. Ki-ki megformálja a maga karakterét, de semmiképpen sem tudunk ártalmára lenni a valódi lényünknek.

Földi emberként mindez sokkal árnyaltabb.

Emberként tudjuk egymást elítélni, tudunk haragudni, frusztráltak vagyunk és türelmetlenek, képesek vagyunk elhinni a kiszolgáltatottságunkat, és azt, hogy a dolgok nem jól mennek, vagy főleg, hogy mások megfelelő viselkedésétől függnek az eredményeink, hovatovább a boldogságunk.

Ilyenkor nincs köztünk összhang – és amikor nincs összhang köztünk, az bizony akadályozza, hogy rendbejöjjenek (a dolgok, amik nem jól mennek…). Akadályozza a teremtő erőnket.

Nem állítom, hogy könnyű.

Amennyire tudjuk, Jézusnak sem ment mindig. Én csak azt mondom, hogy ha valami nem úgy alakul, ahogy szeretnénk, és nagyon alaposan megvizsgáljuk magunkat ott belül, akkor jó eséllyel találunk valami „földi”, fizikai világunkhoz tartozó/kapcsolható (negatív) érzést, ami létrehozza az ellentmondást köztünk.Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

És írj nekem hozzászólást akár itt, akár Instagramon, Facebook-on vagy YouTube-on!

.


_


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük