Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

A Gyökér csakra

A Gyökér csakra jellemzői, funkciója, támogatása

A testünkben láthatatlan energiák áramlanak, láthatatlan csatornákon. A legfontosabb az, amelyik a gerincalapból a fejtetőbe áramlik. „Útközben” energiaközpontokban összegyűlnek és örvénylenek, mielőtt továbbhaladnának. Ezeket a csomópontokat hívjuk csakráknak. Több is van, de mi, a hétköznapi spirituális emberek a 7 fő csakrával találkozunk:

 • Korona csakra
 • Homlok . 3. szem csakra
 • Torok csakra
 • Szív csakra
 • Napfonat v. Köldök csakra
 • Szakrális v. Szex csakra
 • Gyökér csakra

Mindegyikhez elvégzendő feladatok kapcsolódnak. Az alsók az életben maradással foglalkoznak, a felsők a szellemi ébredéssel. Amíg nem tettük rendbe az alsó csakrákat, nem juthatunk el a felső csakrákig. Ezért haladunk a Csakratiszító mandala-színező Sorozat-tal is ebben a sorrendben.

A Gyökér csakra a gerinc tövében található

Eredeti neve: Muladhara

A Föld elemhez kapcsolódik.

A színe: piros, a száma: 4.

Az alapvető életszükségletek, a fizikai test egészsége, a fizikai világgal való kapcsolódásunk központja. Legfontosabb gondolata a biztonság, az életben maradás. Legyen fedél a fejünk felett, legyen meleg a házban télen, legyen étel és ital, működjön a test. Szinte az állati tudatossággal kapcsolódik, és szorosan kötődik a tudatalattihoz. Minden élet alapja, a szellemiségé is, hiszen nem tudunk magasabb szellemi kiteljesedéssel foglalkozni, amíg alapvető anyagi gondok gyötörnek.

Az anyagi bőség feltétele, hogy jól működjön a Gyökér csakránk. Ám hibás működése nem csak a szegénységhez kapcsolódhat, hanem annak is lehet ilyen problémája, aki ugyan bővelkedik az anyagi javakban, de minden gondolata ekörül forog, a szerzés, az elvesztése miatti aggodalom.

(Ha szeretnéd gyógyítani a csakráidat, és nem a Csakra-gyógyító mandala-színező sorozatból jöttél erre az oldalra, hanem a blogbejegyzések között találtad, akkor javaslom, iratkozz fel rá. Kéthetente 5-5 kifejezetten a soron következő csakrához kapsz INGYENES mandalaszínezőket.)Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

És írj nekem hozzászólást akár itt, akár Instagramon, Facebook-on vagy YouTube-on!

.


_


4 Replies to “A Gyökér csakra”

 • Köszönöm szépen!
  Azt kérdezem, hogy mivel ajánlatos szinezni? Köszönöm, ha válaszolsz.
  Szép napot kívánok!

  • Elméletileg bármivel, persze attól is függ, mire nyomtatod ki. Ha vastagabb lapra, akár műszaki kartonra, akkor akár festheted is, bár mondjuk elég aprólékos a mintázata, szóval ajánlani mégis csak a színes ceruzát és a filctollat, sőt tűfilcet ajánlanám. Kellemes színezést, lélek-gyógyulást kívánok!

 • Szia! Nagyon tetszenek a mandalák! Sok jó ötlet jutott az eszembe. Szimmetrikusnak kell lenni a formáknak? Én magamtól is készítenék hasonlókat. Egy színezőt többféle képen is kiszínezhetek?

  • Szia, Kriszti! Bevallom, nekem az a mandala, ami szimmetrikus… Én biztatlak, rajzolj, fess mandalákat, lélekgyógyító!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük