Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Nosso lar / Otthonunk – filmajánló

FIGYELEM! Nem tévesztendő össze a hasonló című természetfilmmel!

Egy filmet ajánlok most, ami – hitem szerint – nem fikció. Márpedig ha nem az, akkor sokat segíthet abban, hogy ne vegyük túl komolyan magunkat és az életünket, azaz tudjunk kellő könnyedséggel kezelni problémákat, azaz ne ragadjunk bele – és éppen ettől legyünk sokkal hatékonyabbak a megoldásban.

A film, amit mutatok a

Nosso Lar – Otthonunk

(Pillanatnyilag ezen a linken tudod online megnézni, de ha már nem működik – néha törlik ezeket -, kérlek, jelezd kommentben, hogy cserélni tudjam.)

A film arról szól, hogy mi történik a halálunk után, illetve a két életünk között. Hogyan dolgozza fel a lélek az adott élet végét, hogyan lát rá – ha kell segítséggel -, milyen tanulságokat lehet belőle leszűrni. Hogyan készülünk fel a következőre, hogyan tervezzük együtt a lélekcsaládunk tagjaival közösen.

A cselekmény, azaz a háttértörténet: adott egy orvos, André Luis, aki a saját értékrendje szerint tökéletes életet él, szép család, szép ház, szép pacientúra, jólét és tisztelet veszi körül, egyszer csak megbetegszik, és a műtőasztalon meghal. Legnagyobb meglepetésére a „pokolban” találja magát, ahonnan idő elteltével abba az „égi városba” kerül, ahol segítenek neki a fent leírtakban. Ennek érdekében egyszer engedik – miután kiérdemelte -, hogy visszalátogasson a földi élete színhelyére, illetve beszélhet régen elhunyt édesanyjával is. Sok időbe telik, míg leveti az „emberi egóját”, és készen áll a lélek bölcsességére, de akkor csodálatos küldetést vállal fel.

Mitől hiteles számomra ez a film?

Mitől gondolom, hogy ez az igazság, és nem valami spirituális tanító elmélete?

Mert egy médium által lejegyzett könyv alapján készült, ezt a könyvet pedig „diktálták” neki. Ez a médium a brasil író: Chico Xavier. A világ leginkább a „levelek” által figyelt fel rá. Egy időben Chico emberek tömegeit fogadta, akik nem tudtak megbékélni valamely családtagjuk halálával. Chico ült az emberek között egy asztalnál, aztán véletlenszerűen kezdett jegyzetelni, majd amikor végzett, felolvasták, amit írt: egy levelet valakinek, aki ott ült a tömegben, az elhunyt családtagtól.

A Nosso Lar is így íródott, ezért tudom elhinni, hogy valóban így történik a Lélek utó- és előélete két földi inkarnáció között. Sokan vizsgálták tudományosan, ki lehet a filmben szereplő André Luis orvos, és vannak találgatások, de mindenképpen megállapították, hogy Chico az ő iskolázatlan előéletével önmagától nem írhatott olyan szakmai szövegeket, előremutató tudományos elméletekről, amelyeket rendszeresen megjelentetett az André Luis- könyvekben.

Chico Xavier több regényt is írt, néhányból készült magyarul feliratozott film is, ha tetszett ez a bejegyzés, és jelzed kommentben, hogy szeretnéd, mutatok még 🙂Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

És írj nekem hozzászólást akár itt, akár Instagramon, Facebook-on vagy YouTube-on!

.


_


3 Replies to “Nosso lar / Otthonunk – filmajánló”

  • Szia. Én szeretnék még ilyeneket. Hálásan köszönöm ☺️

  • Szia Mariann! Ez a film csodálatos volt. Szeretnék még ilyeneket! : )

  • Ha csak egy laza kis kikapcsolódást akarsz. Hát tévedsz egy új hozzá állást képvisel. Lényeg bent az vagy Te.

    Ülj le és élvezd a léted.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük