Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Cseresznyevirág és egerek

 

…avagy a tudomány szavai a spiritualitásra

Amikor Magyarországra elkezdett beszivárogni az ezotéria, valamikor a 80-as évek végén, 90-es évek elején, elég fura szemmel néztek azokra, akik foglalkozni kezdtek vele, hinni kezdték. Én akkoriban írtam a szakdolgozatomat az Agykontroll tudományosan bizonyítható hátteréről, és a vonatkozó anyagokat bújva döbbenten olvastam, hogy a felvilágosult külföldön már a 60-as években javában folytak a telepátiával, akaratátvitellel, kinesztéziával ésmégatöbbivel foglalkozó, tudományos igényű kutatások. 

Azóta sok idő eltelt, és mindazt, amit azelőtt csak hittünk, a tudósok elkezdték bebizonyítani, és szép tudományos nevekkel illetni. Bár Jung már a 20-as évek elején elkezdte ezt a szinkronicitás kifejezéssel, ami gyakorlatilag az úgynevezett „vééééletlenek” előidézésére utal. Aztán ott van a kvantumfizika, ami szintén nem mai gyerek a tudományok világában, gyakorlatilag 100 éves, és gyönyörűen bizonyítja, amit a pozitív gondolkodás apostolai és a tudatos teremtés szószólói hangoztatnak, hogy tudniillik a bekövetkező események igenis tőlünk függnek. Ezt persze a tudósok jobbára csak elméleti szinten tudják elképzelni, de elméletileg elismerik 😀

És most megjelent az epigenetika kifejezés. Amiről a kineziológia, a Spirituális Válasz Terápia, a Hellinger féle családterápia és más egyéb módszerek úgy tesznek említést, mint a mélyben húzódó blokkok és programok, amelyek tisztítása és oldása nélkül gyakorlatilag úgy tűnik néha, mintha robotokként működnénk, és amelyek képesek felülírni minden a fizikai világban tanúsított törekvésünket.

Az epigenetika olyan öröklődött dolgokat foglal magába, amelyeknek elméletileg nincs nyoma a DNS-ben, mégis generációkon át hatnak. Legismertebb, leghatásosabb bizonyítékként elhíresült kísérlete az egerek esete a cseresznyevirág illattal.

Az első fázisban az egereket körülvevő légtérbe cseresznyevirág illatot (pozitív inger) permeteztek, amelyhez azonnal áramütést (negatív inger – fájdalom) társítottak. Nem nagy tudomány, Pavlov óta tudjuk: az egerek hamarosan stresszválasszal reagáltak a kellemes illatra, áramütés nélkül is.  A meglepő az, hogy ezen egerek leszármazottait – gyerekeit és unokáit – nem inzultálták áramütéssel, mégis a cseresznyevirág illatra ugyanígy reagáltak. Szintén tudományos igénnyel végzett kutatások a holokauszt áldozatainak leszármazottainál észleltek hasonlóan „irracionális” reakciókat még olyan esetekben is, amikor az illető nem is tudta, hogy ereiben zsidó vér csörgedez…

Mindent összevetve, ha van olyan ismerősöd, aki megmosolyog, amikor a hitedről beszélsz, figyelmeztesd, hogy pár év múlva kényelmetlenül érezheti magát, amikor a kedvenc tudományos folyóiratában olvas majd arról, amiről Te most „kis naívan” tájékoztattad! 🙂

 


Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

.


2 Replies to “Cseresznyevirág és egerek”

  • A napokban jutott eszembe, tégladobalás közben 😃, hogy anyukám is építkezett, és mintha ezt a programot folytatnám. Akkor nagyon nem lőttem mellé? Tudom, a bejegyzés érzésről és tapasztalatról szól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük