Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

De miéééééért…?

Veszélyes vagy szükségtelen?

Még nem döntöttem el, hogy ez a kérdés csak szükségtelen, vagy veszélyes – pedig napok óta gyűrögetem magamban. Attól tartok, ez nem lesz túl népszerű gondolatsor…

Tudom, ezt tanuljuk mindenhol, hogy boncolgassuk, szálazzuk szét, menjünk a mélyére. A pszichológusok is ezzel dolgoznak, és nagyon sok önismereti program, módszer. És tudom, tapasztaltam, hogy a megértés bizonyos fokú megkönnyebbülést hozhat. De ez általában csak átmeneti – ha nem követi feloldás. Azt is el tudom fogadni, hogy talán vannak olyan módszerek, amelyek erre az információra alapozva megoldást is adnak. De az a személyes véleményem, hogy nagyon kevés.

Miért halogatok mindig? Miért vonzok mindig idióta pasikat? Miért vagyok képtelen kikeveredni az adósságból? Miért futok mindig megalázó helyzetekbe? És a többi, és a többi…

Módszere válogatja, hogy az életünk során elszenvedett traumákra, gyerekkori, szülők-nagyszülők-tanárok által elkövetett sérelmekre, felmenőink génállományából átörökített programokra vagy előző életeinkből áthozott karmikus következményekre vezeti vissza az okokat.

Ezzel egyébként nincs semmi baj, önmagában. A baj akkor kezdődik, amikor a különböző módszerek feltárják az okokat, tételezzük fel, hogy érvényes okokat tárnak fel (ha nem is a teljesen eredendőeket), de nem oldják fel. Viszont nekünk tökéletes igazolást adnak arra, hogy miért vagyunk boldogtalanok. Ezzel pedig beindul egy lefelé vezető spirál. Mind találkoztunk olyan emberekkel, akik hosszan mesélik el azokat a szörnyű okokat, amelyek miatt nehézzé, elviselhetetlenné és/vagy megoldhatatlanná vált az életük. Hosszan, és sokszor. Amivel persze csak még jobban rögzítik a helyzetet.

És igen, vannak ilyen okok. De az igazság az, hogy VALÓJÁBAN minden, ami velünk, körülöttünk, az életünkben és az életünkkel történik, egy (csomó vonatkozó) belső rezgés következménye. Az is, hogy elszenvedtük azokat a traumákat, a gyerekkori sérelmeket, hogy azokat a felmenőket választottuk, hogy azokat az életeket éltük.

És persze jöhet a kérdés, hogy „Oké, belőlem jött az a rezgés, én teremtettem mindazt, ami nem tetszik, 

de miééééééért?”

Na ez a nagyjából mindegy. Mert nem számít. Mert nem hoz megoldást. Mert nem EZ hozza a megoldást. Mert az okok, a végső, eredendő, valódi okok olyan spektrumon vannak, amelyek szavakkal nem megfogalmazhatók, és nem értelemmel felfoghatók – tehát nem ésszel kell őket megoldani. Hanem rezgés szinten, ahol keletkeznek.

Vannak olyan eszközök, olyan módszerek, amelyek képesek erre. A Ho’oponopono, a Spirituális VálaszTechnika (SVT), a kineziológia, talán a Belső Utazás és az „Út önmagadhoz” módszere is ilyen, meg még biztos más is van, én ezeket ismerem.

Van persze biztosan olyan helyzet, amikor szükséges lehet a „miért” kérdés, talán néha izgalmas is elmerülni ezekben, de nagyfokú tudatosság kell hozzá, hogy ne ragadjunk meg a probléma szintjén ezzel a kérdéssel. Mondjuk nekem pont volt egy élményem a napokban, amikor hasznos volt – hamarosan elmondom 😉Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük