Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Kérhetünk-e spirituális kezelést valakinek, az ő tudta nélkül?

Kérhetünk-e spirituális kezelést valakinek, az ő tudta nélkül?

a válasz röviden: Igen.

De van hosszabb verzióm is. Mert azért kell legyen ennek egy erkölcsi háttere…

Mikor jut eszünkbe spirituális gyógyító segítségét kérni valaki másnak? Amikor azt látjuk, hogy ő bajban van, és nekünk birtokunkban van valami ismeret egy segítő módszerről, melyek közül nagyon sok az olyan, amit távban, az illető jelen léte nélkül is el lehet végezni – következésképpen nem is kell, hogy tudjon róla, ergo az engedélye sem kell.

De miért kellene titokban segítenünk? Mondjuk azért, mert az illető „nem hisz benne”. Vagy mert még gyerek. Vagy egyszerűen nem érjük el egy olyan meghitt beszélgetés erejéig, amely során egy ilyen jellegű témát egyáltalán előhozhatnánk.

Amikor megtanultam a Spirituális VálaszTerápia módszerét, kezembe került egy ilyen távsegítő lehetőség. Sokáig dolgoztam teljesen ingyen (ez szükséges a kellő gyakorlat megszerzéséhez, mielőtt az ember „hivatásos” lesz -, és még ma sincs fix „tarifám”, sőt). Mindenesetre fel volt dobva a labda, hogy részben gyakorlás, részben jószándék okán tisztítsak olyanokat, akinek látom, hogy ez a módszer segíthet, de például egyáltalán nem tudom, hogy mit gondolnak erről. Ezért megkérdeztem az oktatómat, mennyire etikus az ilyesmi.

A válasz:

„Teljesen. Amikor SVT kezelést csinálsz valakinek, nem te dolgozol vele, hanem felsőbb erők. Vagyis maga a művelet olyan, mintha imádkoznál érte. (Csak persze céltudatosabb, így hatékonyabb.) Viszont nem mindegy a motiváció, a miért.”

Nagyon fontos, hogy nem akarhatunk megváltoztatni valakit, csak mert nekünk nem tetszik így, ahogy van. Ő maga, vagy a viselkedése. Mellesleg nem is menne.

Tisztázni kell, hogy amin javítani szeretnénk, az kinek a problémája. Neki okoz gondot az életében, vagy minket zavar? Ez utóbbi esetben ugyanis az ő viselkedése a mi „teremtményünk”, hogy így mondjam. A mi belső lényünkben van valami, ami előhívta, vagyis ez csak válasz a külvilágtól. Tehát azt kell megoldanunk, hogy a zavaró reakció oka meggyógyuljon. És ezt nem a másik ember által fogjuk tudni megoldani, csakis MAGUNKBAN.

Az első lépés tehát – minden jobbító szándékunk ellenére – éppen az elfogadás. Nem csinálok SVT tisztítást egy kisgyereknek a bepisilésre csak azért, mert kényelmetlen cserélni az ágyneműt és öltöztetgetni őt, amíg belefér a szokásos leszokási folyamatba, vagy az életkorából adódóan teljesen átlagos. De amikor azt látom, hogy az életkorán már rég túl van, és ráadásul a szülei bántalmazzák érte – amitől persze elindul a spirál, hogy már a rettegéstől pisil be, és tudom, hogy emiatt SOHA nem fogják szakember segítségét kérni, ami nélkül meg már nem tud kijönni belőle, na akkor az SVT-hez fordulok. Szó nélkül.

Nem kérhetünk egy ismerősünknek SVT tisztítást azért, mert utálatos velünk. De kérhetünk magunknak arra, hogy hagyjon minket békén. Mert akkor azokat a nyomógombokat tudjuk eltüntetni, amelyek előhívják az illető ilyen viselkedését.

Vagy nem kérhetünk SVT kezelést a felnőtt gyerekünkre, mert mondjuk nem tetszik a partnere. És mondjuk az általános elvek szerint tényleg nem látszik megfelelőnek. Mert az illető az apja/anyja lehetne, vagy mi úgy érezzük, hogy egyszerűen nem hozzá való. Mert ez lehet, hogy így van, lehet, hogy nem. De kérhetünk számára egy általános SVT tisztítást, konkrét kérdés nélkül, mert akkor

 1. kiderülhet, hogy ez a kapcsolat valóban nem egészséges, nem pedig csak a szokásos társadalmi sablonoktól idegen, és tényleg szükség van egy párkapcsolati tisztításra
 2. bármi is az ok, aminek az eredménye a „nem megfelelő” kapcsolat, az tisztulni fog, akkor is, ha nem közvetlen.

Viszont vállalnunk kell a „kockázatot”, hiszen lehet, hogy az derül ki, hogy minden, amit a gyerek csinál, teljesen rendben van, csak nekünk voltak túl sablonosak az elképzeléseink 😉 .

Száz szónak is egy a vége: ha magadba nézel, és a szándékodban szeretetet látsz, bátran kérj segítséget az ismerőseidnek, családtagjaiknak, a világ is jobb lesz általa!


Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

.


6 Replies to “Kérhetünk-e spirituális kezelést valakinek, az ő tudta nélkül?”

  • Az egyéni döntés joga Nálad van, kedves Valéria. Ha úgy érzed, imádkozni valakiért, égi segítséget kérni neki túlmegy a határon, akkor ne tedd. Sajnos azt megakadályozni, hogy mások úgy gondolják, ez helyénvaló, nem tudjuk. Mert ez is az egyéni döntés joga. MI, akik úgy érezzük, szabad ilyen módon „beavatkoznunk”. azért tesszük, mert hiszünk abban, hogy ilyen módon ártani nem tudunk. Azt viszont kifejezetten tudjuk, hogy az egyén képes minden égi segítséget felülírni. Ha önszántából megy el valamiféle tanácsadásra, akkor is tud visszatérni a régi akadályozó életéhez. Bármikor.

   • Köszönöm, én nem az imára gondoltam, hanem az energetikai segítségnyújtásra. Az tudomásom szerint csakis akkor helyes, ha kérésre történik.

 • Kitől hogy tudok segítséget kérni?
  Nárcisztikus lelkületű a lányom.

 • Nagyon sokféle tanácsadás létezik, családállítás, kineziológia, és persze a Spirituális VálaszTerápia is. A környezetedben, ismerőseid körében vagy a neten körbenézve fogsz találni valakit. Ez utóbbiban én is tudok segíteni.
  De mindenképpen érdemes elgondolkoznod azon, kié a probléma: Téged zavar az ő viselkedése, és ő köszöni jól van így, vagy ő érzi akadálynak ezt a jellemvonását…

 • Én kértem olyan személynek, akinek szüksége volt segítségre, de világéletében elutasította azt, és totál nem hitt az ilyen spirituális dolgokban. Nem tudtam mi lesz a hatása, de úgy gondolom – legalábbis a tapasztalat azt mutatja – megnyugodott a lelke. A szeretet vezérelt, hogy könnyebb legyen neki. És így is lett. ❤ Köszönöm Mariann ❤

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük