Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Tényleg pozitív a hozzáállásod? TESZTELD!

 

Amit most mutatok, arra tavaly bukkantam, és ugyanannyira tartom kedves játéknak, mint nagyon is hasznos önismereti tesztnek.

Magyarországon is sokan ismerik és használják, de magyar neve nemigen van, bár persze lefordítható. Mood tracker (Hangulat figyelő) vagy Year in Pixels (Az év képpontokban) elnevezés a szokásos. A játék lényege, hogy van egy 365 mezőből álló hálód, az év minden napjának egy kis négyzetével, amiben a nap végén besatírozod, milyen színű/hangulatú volt a napod.

Év végére lesz egy szép színes oldalad, és elég sok mindent megtudhatsz az életedről… Elismerem, nem egy instant megoldás 🙂 .

A mezők színét Te határozod meg, és időnként keverni is lehet (fele ilyen-fele olyan). Olyankor szoktam, amikor például nagyon nagy volt a különbség a nap első és második fele között, vagy amikor valami hirtelen betegség lever a lábamról, de közben meg mondjuk nagyon jó hírt kaptam, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Én külön vettem az átlagos napot, mert van, amikor semmi extra, kösz jól vagyok, meg van, amikor á, olyan semmilyen… Nekem nem mindegy. A januárom most így néz ki:

Már 2-3 hónap után is érdemes kicsit tudatosan megnézni a színeket, az összhatást. Senkinek nem lehet minden napja csupa boldogság, és nincs semmi értelme azt hazudni, hogy de. Magunknak meg főleg nem. Ez a fajta tudatosság viszont nagyon jó szolgálatot tehet nekünk abban, hogy tudatosan éljünk. Az érzelmek nagyon szubjektívek. Amikor pocsék napunk van, hajlamosak vagyunk (főleg mi nők) azt hinni, hogy

MINDIG MINDEN ÁLLANDÓAN BORZASZTÓAN ROSSZ.

Amikor a párunk, aki elég rosszul bánik velünk, néha kedves, mert épp jó napja van, hajlamosak vagyunk minden közönyösséget elfelejteni, és reménykedni újra. (satöbbi, a példák sora végtelen).

Pedig jobb az ilyesmit reálisan látni. Ha épp sötét pillanatunk van, egy kis tudatosság segíthet túllépni rajta:

„MOST van rossz kedvem, nem az egész életem a pocsék!”

Viszont nem érdemes áltatni magunkat azzal, hogy minden rendben van, ha nem – és egy ilyen kis táblázattal nagyon jól lehet ezzel szembesülni. Márpedig ez irtó fontos, akkor is, ha fáj, sőt, akkor a legfontosabb! Mert ha a dolgok nem jól mennek, akkor változtatni kell. Legalábbis én abban hiszek, hogy a rossz dolgokkal, pontosabban a boldogtalansággal csak átmenetileg szabad kiegyezni, éppen csak addig, amíg a megváltoztatása tart. Egy perccel se tovább!

Na már most KI TART VELEM?

 


Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük