Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Kié az életed?

Kié az életed?

A választás margójára

Nem, ez nem egy politizálós bejegyzés lesz. Soha nem mondd, hogy soha, de szerintem itt nem lesz politizálás soha.

Amiről szólni fog, az az életed. A TE életed. Meg az enyém, meg a tesódé, a párodé, a gyerekedé és a szüleidé: az egyes embereké.

Történt egy választás. És lett egy eredmény. Lehet, hogy örülsz neki, lehet, hogy pont nem. A lényeg mégiscsak az, hogy lezárult egy időszak: a kampány. Ilyenkor kicsit mindenki politizál, hiszen ilyenkor van kis esélyünk arra, hogy beleszólunk az ország sorsába. És ez rendben is van, hiszen valahol ez is egy társadalmi feladatunk.

DE.

Amikor a választási időszak van, akkor hajlamosak vagyunk elfogadni, hogy a sorsunk irányításáért a politikusok lesznek a felelősek, ezért olyan fontos, hogy jól szavazzunk. Ennek az a veszélye, hogy amikor megtörtént, akkor ha az nyert, akit akartunk, akkor hátradőlünk, és várjuk, hogy most oldják meg az életünket. Ha meg nem az nyert, akkor meg megijedünk, hogy most mi lesz.

Holott – és ez a RETTENETESEN LÉNYEG, hogy – ez irtóra nem igaz!

Az életünkért mi vagyunk a felelősek. (Bocsi.) Minden egyéb csak körülmény, amire kevéssé van ráhatásunk (hacsak nem vagyunk éppen politikusok), Nem azt állítom, hogy egy választás nem fog változásokat hozni – vagy így, vagy úgy. Azt állítom, hogy mától „csak” reagálhatunk a körülményekre, ahogy alakul majd. Emlékezz, hogy a az életed teremtője vagy, vagyunk a sajátunké mindannyian. Se kényelemből, se aggódásból nem szabad lemondani erről. Nem tudom szó szerint idézni, de Teréz anya hangoztatta mindig, hogy amikor majd mindenki a saját portáját tisztán tartja, akkor jó kis hely lesz ez a világ. Én tovább mennék: aki a saját portáját rendben tartja (lelki állapotát, kapcsolatait, céljait), annak már most jó kis hely a világ.

De a legjobban az a mondás tetszik, miszerint:

Szeresd önmagad. Ez a legtöbb, amit a világért tehetsz.

Élünk, dolgozunk, teremtünk, éveken át, választás van pár héten át, aztán megint megyünk vissza, és élünk, dolgozunk, teremtünk. Remélem, sikerült érzékeltetni: az ELŐTTE meg az UTÁNA sokkal több idő. És itt van az igazi hatalmad!

 

 


Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük