Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Következetesség

„A következetesség azt várja tőled, hogy ma ugyanolyan hülye legyél, mint tegnap voltál…”

Kiírtam volna olyan szép fotós-idézetes mémszerű posztba, de ezt a stílust azért nem vállalnám így fel.

Ugyanakkor igaz, ami igaz.

Ez a régi bölcsesség onnan jutott épp most az eszembe, hogy pillanatnyilag van egy elképzelésem arról, hogy mi fog történni 2-3 hónap múlva, de nem merem hangosan kimondani még mindig, mert mi lesz, ha akkor mást gondolok mégis, és akkor mit fognak gondolni… Mert ezt tanították. Hogy amit egyszer kimondtál, annak úgy kell lennie. Különben komolytalan vagy, és megbízhatatlan, satöbbi.

Pedig a döntéseinket az információk birtokában hozzuk meg. A véleményünket információk birtokában alakítjuk ki. Adatok, tények, és sok esetben más – lehetőleg hozzánk közel álló, tehát számunkra releváns – emberek figyelembevételével. Csakhogy a világ változik. Ami azt illeti, elég gyorsan. Mi pedig emberek, gondolkodó lények vagyunk. Nem gépek, nem zombik vagy robotok. Bár még egy számítógép is megváltoztatja az outputot, ha az input megváltozik. Kíméletlenül.

Ha tudomásunkra jut egy új információ, vagy akár több is, nem ragaszkodhatunk az eddigi elképzeléseinkhez, mert az meg maga az idiotizmus… Gondolj bele, ha még mindig azt állítanám, hogy a Föld lapos, és négy elefánt tartja, a szélén pedig leülhetsz, és belelógathatod a lábad a Nihilbe…

Szóval azt akartam csak mondani, hogy a következetesség jó dolog, és szükség is van rá, de azért engedjük meg magunknak, hogy a véleményünket megváltoztathassuk. Hiszen még a tévé is fenntartja a műsorváltoztatás jogát!


Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük