Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

… mint egy óceánjáró hajó

Mármint az életünk. Olyan.

És ez jól is van így.

Amikor egy ilyen hegynyi hajó mozog a tengeren, az nem egy kapkodós dolog. Legalábbis nem képes hirtelen irányváltoztatásokra. Ezek a hajók hatalmasak, több emeletnyi magasak és a hosszuk több száz méter (egy kisebb falu egy utcája mondjuk). A sebessége nem olyan kicsi ehhez képest, mondjuk 40 km/óra. De hirtelen mozdulatokra nem képes. Egy jet-skivel szlalomozhatsz, de egy óceánjáró lassan és nagy ívben kanyarodik.

Az életünk éppen ilyen.

A gondolataink, a hitrendszerünk és a cselekedeteink beállították egy irányba. Napközben gondolunk ezt-azt, hétközben teszünk ezt-azt, de az irányon ez nem változtat érdemben. Ha alapjaiban északra tart, akkor ez az irány nagyjából meg is marad. Egy ilyen monstrum, ha irányt akar váltani, mondjuk egyszercsak keletre tartana, maga a kanyarodás percekig tart (ellentétben az autóddal, amelyik azonnal arra megy, amerre a kormányt fordítod…). Ami azt jelenti, hogy nem várhatjuk tőle (mármint az életünktől), hogy egy szép könyv, egy hasznos tanfolyam vagy némi hétköznapi megvilágosodás hatására egyik napról a másikra eltűnik minden rossz, és csak jó dolgok történnek.

Ez persze kell, hogy adjon némi biztonságérzetet is. Mert nem tudunk minden gondolatunkon uralkodni, illetve a hirtelen információk, váratlan helyzetek okozhatnak olyan érzelmeket (harag, ijedtség, pánik), amelyek jobb, ha nem töltik be teremtő funkciójukat… 

De hadd mondjak valami FONTOSAT.

Lehet, hogy az óceánjárót megfordítani nem megy hirtelen. Lehet, hogy van némi tehetetlensége, és ez lehet, hogy néha frusztráló. Lehet, hogy van, aki ezt látva (mások életén például) abbahagyják, vagy el sem kezdik az életük gyógyítását.

Az óceánjárót megfordítani lassú.

De MEGMONDANI NEKI, hogy forduljon, hogy térjen le a régi útról, hogy mostmár  megfelelő irányba térjen, az max KÉT MÁSODPERC!

Csak hozzunk döntést, és gondolkozzunk másképp mostantól, tisztítsunk, oldjunk, tudatosodjunk!


Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

.Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük