Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

A 3. szem (Homlok) csakra

A 3. szem (Homlok) csakra jellemzői, funkciója, támogatása

A testünkben láthatatlan energiák áramlanak, láthatatlan csatornákon. A legfontosabb az, amelyik a gerincalapból a fejtetőbe áramlik. „Útközben” energiaközpontokban összegyűlnek és örvénylenek, mielőtt továbbhaladnának. Ezeket a csomópontokat hívjuk csakráknak. Több is van, de mi, a hétköznapi spirituális emberek a 7 fő csakrával találkozunk:

  • Korona csakra
  • Homlok . 3. szem csakra
  • Torok csakra
  • Szív csakra
  • Napfonat v. Köldök csakra
  • Szakrális v. Szex csakra
  • Gyökér csakra

Mindegyikhez elvégzendő feladatok kapcsolódnak. Az alsók az életben maradással foglalkoznak, a felsők a szellemi ébredéssel. Amíg nem tettük rendbe az alsó csakrákat, nem juthatunk el a felső csakrákig. Ezért haladunk a Csakratiszító mandala-színező Sorozat-tal is ebben a sorrendben.

A 3. szem (Homlok) csakra a homlokodon, a két szemöldök között található.

Eredeti neve: Ajna

Elem nem kapcsolódik hozzá, túl van a fizikai síkon.

A színe: indigókék, a száma: 2.

Az intuíció, a „hatodik érzék” energiaközpontja, általa kapcsolódunk a még evilági (földi), de már láthatatlan információkhoz. Innen indulnak a spirituális felismerések, úgy értem, az első lépések (melyek aztán tovább vezetnek a Korona csakrához). A mentális képességek is ide kapcsolódnak, valamint a tudatosság, a saját életünkért való maximális felelősség-vállalás. Az önmegismerés, az életcél felfedezése is ebben a régióban történik. Fejleszthető különleges képessége a telepátia.

(Ha szeretnéd gyógyítani a csakráidat, és nem a Csakra-gyógyító mandala-színező sorozatból jöttél erre az oldalra, hanem a blogbejegyzések között találtad, akkor javaslom, iratkozz fel rá. Kéthetente 5-5 kifejezetten a soron következő csakrához kapsz INGYENES mandalaszínezőket.)Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

És írj nekem hozzászólást akár itt, akár Instagramon, Facebook-on vagy YouTube-on!

.


_


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük