Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

A Torok csakra

A Torok csakra jellemzői, funkciója, támogatása

A testünkben láthatatlan energiák áramlanak, láthatatlan csatornákon. A legfontosabb az, amelyik a gerincalapból a fejtetőbe áramlik. „Útközben” energiaközpontokban összegyűlnek és örvénylenek, mielőtt továbbhaladnának. Ezeket a csomópontokat hívjuk csakráknak. Több is van, de mi, a hétköznapi spirituális emberek a 7 fő csakrával találkozunk:

  • Korona csakra
  • Homlok . 3. szem csakra
  • Torok csakra
  • Szív csakra
  • Napfonat v. Köldök csakra
  • Szakrális v. Szex csakra
  • Gyökér csakra

Mindegyikhez elvégzendő feladatok kapcsolódnak. Az alsók az életben maradással foglalkoznak, a felsők a szellemi ébredéssel. Amíg nem tettük rendbe az alsó csakrákat, nem juthatunk el a felső csakrákig. Ezért haladunk a Csakratiszító mandala-színező Sorozat-tal is ebben a sorrendben.

A Torokcsakra konkrétan a torkodban van, a torok alján.

Eredeti neve: Vishuddha

Az Éter elemhez kapcsolódik.

A színe: égkék, a száma: 16.

Mint az eleméből sejteni lehet, ez az energiaközpont már közelebb áll a szellemi síkhoz, mint a fizikai aspektushoz, de azért fontos a test egészsége szempontjából is, hiszen a torok területén található szerveken kívül a nyirokrendszer is a Torok csakrához kapcsolódik, márpedig az (is) az immunrendszer szerve.

A Torok csakra logikusan a kommunikáció központja. Kimondani, amit akarunk, de úgy, hogy az emberek azt értsék, amit közölni akarunk (és ne félre). Ugyanígy az értő figyelem is ide tartozik: azt érteni, amit az emberek mondani akarnak. Az önkifejezés támogatója, de fontos az egyensúlya, hogy ne beszéljük túl a többieket.

A Torok csakra egyébként a változás csakrája is, ha egészséges, könnyebben alkalmazkodunk az új helyzetekhez, körülményekhez.Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

És írj nekem hozzászólást akár itt, akár Instagramon, Facebook-on vagy YouTube-on!

.


_


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük