Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

A gyakorlati spiritualitás

Ez a Szindrana-Mandala szlogenje

Szoktam emlegetni, hogy a nem-spirituálisoknak túl spirituális vagyok, a spirituálisoknak meg túl gyakorlatias, mert hát ez az igazság. Mondjuk én jól elvagyok ezzel 🙂 Tudod, a közepesek 😉 

De éppen ezért lett a Szindrana-Mandala szlogenje „A gyakorlati spiritualitás”, mert valahol ezt tudom adni a világnak: aki nagyon földhözragadt, azt rá tudom ébreszteni arra, hogy a spiritualitásnak már nagyon sok tudományosan bizonyított alapja van, az éteri magasságokban járókat pedig rávezetni arra, hogy bizonyos dolgokban márpedig itt a Földön tevőlegesen részt kell venni, azaz meg kell csinálni.

Ma már nem vitatom el a barlangban élő szerzetesek „köldökbámulásnak” csúfolt meditatív elvonulását, de a magam részéről akkor látom értelmét a spiritualitásnak, ha az életünk könnyebb tőle. MINDEN területen, nem „csak” azáltal, hogy átmenetileg vagy tartósan jobban érezzük magunkat. Legyen tőle több szeretet bennünk, és körülöttünk. Legyen több pénzünk, szívünknek kedves munkánk, legyenek szép tárgyaink, beteljesülő vágyaink, legyen egészségünk. Legyen a körülöttünk lévő, nekünk fontos embereknek is jó élete, hogy ne kelljen aggódnunk értük, miattuk.

Mi ezoterikus beállítottságú emberek hajlamosak vagyunk lenézni a hétvégi misére járókat. Azt tartjuk róluk (tudom, hogy általánosítás, de így könnyebb fogalmazni, és szerintem érted, miről beszélek), hogy csak a szép ruhájukat mutogatják, elkántálják a liturgiákat, aztán hazamennek, és nyoma sincs bennük, az életükben a hitnek.

CSAKHOGY.

Ebbe, igen ugyanebbe a hibába sokan beleesünk mi is, akik így nézünk rájuk. Bizony csapda az is, hogy elmegyünk előadásokra, elvonulásokra, spirituális tanácsadókhoz, asztrológushoz meg acces bars kezelésre, kineziológushoz vagy SVT tanácsadóhoz, szép gondolatokat hangoztatunk, megértőnek mutatjuk magunkat a többiekkel, akik „még nem tartanak ott”.

De ha aztán (úgy értem, ugyanakkor, párhuzamosan) a szeretet nevében hagyjuk kihasználni, akár megalázni magunkat, ha panaszkodunk a körülöttünk lévőkre, hogy miket tesznek, és miket voltak képesek tenni velünk, ha tragédiaként tekintünk arra, ha valakinek egészségügyi kihívásai vannak, hovatovább úgy dönt, hogy más dimenzióban él tovább, ha az anyagi helyzetünk, a rossz munkahelyünk – vagy munkanélküliségünk – miatt kesergünk, egyszóval ha a körülmények vagy más emberek ÁLDOZATAKÉNT tekintünk magunkra

ez semmivel sem különb, mint a hétvégi misére járás…

Mert hiányzik belőle a HIT.  

Lehet, hogy kicsapom a biztosítékot ha ezt mondom, de hitem szerint egy igazán spirituálisan hívő ember nem hiheti, hogy áldozat. Hiszen tudnia kell, hogy teremtő hatalma van: Isten a saját képére és hasonlatosságára formált bennünket, és nyilván nem a hosszú szakállára utal az ÍRÁS, hanem arra a szinte mindenható képességünkre, amivel minden, úgy értem MINDEN lélek rendelkezik.  

A Spirituális Válasz Terápia használ egy kifejezést: Spirituális Öngyilkosság. Mert nem csak a testi-földi életet dobhatjuk el magunktól önkezűleg, hanem a spirituális hatalmunkat is, azt a hitet, hogy senki MÁS semmit nem teremthet a mi saját világunkban…Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

EMLÉKEZZ! 2021. május 3-tól július 31-ig tart az a kihívás, melynek végén a legtöbb hozzászólás írója (LEHETŐLEG ITT, A BEJEGYZÉS ALATT, vagy akár régebbi cikkek alatt is, akár Instagramon vagy Facebook-on) CsakNeked mandalát kap AJÁNDÉKBA. Minden felületen írt minden hozzászólásod összeadódik. Szóval hajrá, játssz velem: iratkozz fel és kövess, hogy növeld az esélyedet!

.


_


2 Replies to “A gyakorlati spiritualitás”

  • teljes mértékben így látom én is! 🙂 és minden meditáció+ezo-spiri gyakorlat annyit ér, amennyit meg tudunk valósítani belőle a mindennapokban, a körülöttünk élőkkel. <3

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük