Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Adj magadnak időt!

Na jó, ezt most egy kicsit magamnak is…

Az időt sokszor kezeljük rosszul. Vagyis inkább felcseréljük. Akkor vagyunk türelmetlenek, amikor nem kellene, és akkor hisszük, hogy sok időnk van, amikor nem kellene. Aztán egyszercsak már megint eltelt egy hónap, egy év…

Pedig mindkét tévedés frusztrál, az egyik most, a másik egyszercsak.

A gyógymód rém egyszerű, még talán sohasem hallottad ezt a kifejezést 😉

TUDATOSSÁG…

A tapasztalat az, hogy minden tovább tart, mint terveztük, és általában többe is kerül – ha valaha építkeztél/lakásfelújítottál, akkor tudod, miről beszélek 🙂 És Andy Weir szerint

„Egyetlen terv sem éli túl a találkozást az ellenséggel.”

Ez egyébként nem valami átok vagy woodoo varázslat. Egyszerűen csak általában olyasmit tervezünk, olyan célokat tűzünk ki, amit eddig nem csináltunk, ahol eddig még nem jártunk, tehát nincsenek érdemi információink, nincs tapasztalatunk. Sokszor valójában nem tervezünk, csak tippelünk, és ezt nevezzük elegánsan tervnek. Az lenne a csoda, ha minden terv szerint menne. De muszáj, hogy legyen valami elképzelés, valami konkrét ütemezés, csak hát el kell fogadnunk, hogy ennél többre nem futja. Ahogy haladunk a megvalósításban, majd lesz egyre több minden ahhoz, hogy simábban menjen.

Szóval:

  1. Megálmodás, célkitűzés és terv márpedig kell. Különben tényleg elfolyik az élet, amellett meg rém unalmas is lenne. 
  2. Tegyünk meg érte mindent, amit tudunk.
  3. Fogadjuk el, hogy nem tudunk mindig megtenni mindent (néha egyszerűen nincs erőnk, éppen azért, mert új a terep, minden fárasztóbb, mint bármi más, amiben rutinunk van), és néha – első nekifutásra – nem lesz elég a minden, amit meg tudunk tenni.

 

NÉZZÜNK VISSZA!

Ne mindig azt nézzük, hogy hol kellene már lennünk ilyenkorra. Nézzünk egy pillanatra oda is, ahonnan jöttünk. Általában mire elfogy a türelmünk, az első lelkesedésből fakadó lendület, addigra már elég szép utat megtettünk, és ez kellő elégedettséget, sikerélményt ad majd a folytatáshoz.Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

.


One Reply to “Adj magadnak időt!”

  • Most tartok az elfogadásnál. Fogadjuk el, és hozzuk ki a legjobbat abból ami van. Pár napja nézegettem a képeket, milyen volt amikor ide költöztünk. És jött az érzés, te jó ég mennyi minden változott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük