Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Amit egy fa játéktól megtanulhatsz…

Van a spirituális fejlődésnek egy olyan szakasza, amikor már meghalljuk, hogy talán a rossz körülményeinkért saját magunk felelünk. Negatív gondolatokkal, mélyből fakadó rezgésekkel, panaszkodással, „hálátlansággal”. Talán meghalljuk – még nem hisszük -, hogy ha nem figyelnénk olyan megátalkodottan az életünk sötét oldalára, akkor akár még a napos oldalra is átkerülhetnénk.

Jó lenne valami bizonyíték, de itt a 22-es csapdája: bizonyíték nélkül nem tudunk ebben hinni, viszont amíg a negatív körülményeinkben hiszünk, addig nem fognak megváltozni. Sajnos mások pozitív példája nem segít: ők azt mondják, az életük azért javult meg, mert megváltoztatták a gondolkodásukat, de a mi hitünkbe ez nem fér bele, tehát biztosan tudjuk, hogy csak szerencséjük volt, vagy valami más ok miatt volt „nekik könnyű”.

És akkor most a kör bezárult, és ennyi? Amíg nem tudok hinni, nem lesz jobb, de hát hogy tudnék, amikor nyakig ülök a gondokban?????

Jó hír: Nem kell a képesség, elég a szándék.

Na mondjuk az viszont kell 🙂 . De ennyi elég lesz. Engem nagyon megnyugtatott, amikor először olvastam arról, hogy egységnyi pozitív energia erősebb, mint ugyanannyi negatív energia, más szóval kisebb pozitív hozzáállással is közömbösíteni lehet nagyobb rosszat. És nem kell mindjárt mindent jól csinálni, csak el kell kezdeni. Ha jól csináljuk (nem tökéletesen), és csak kicsit, de következetesen (mondjuk ez egyenlő azzal, hogy jól…), az el fog indítani egy emelkedő spirált.

Az a kis játék harkály, amit mutattam egy videón, pontosan így működik. (A videót a képre kattintva meg tudod nézni.)

A nagyon lassított felvételen látszik, mi történik pontosan: a gyűrű, amihez a kis harkály rögzítve van, szorosan majdnem-pont-akkora, mint a rúd, amire felfűzték. Magától nem is csúszna le, csak erőből lehet lenyomni. De ha az egyik irányban megbillentjük, elmozdul vagy 1 mm-t, onnan viszont magától billen vissza, a másik oldalon is lejjebb csúszik – vagy 1 mm-t. Aztán megint az egyik oldalon, aztán megint a másikon, mígnem eléri, aminek a kis jószág eddig ellenállt.

Meg kell tennünk az első lépést. Ami nagyjából annyi, hogy hajlandók vagyunk esélyt adni ennek az egész pozitív rezgés dolognak. A kezdeti kicsi hittel (egyik oldal) ez még csak kicsi eredményt hoz (másik oldal). De ettől picit megint lesz kedvünk új esélyt adni, és megint hiszünk picit azoknak, akik állítják, hogy működik. Ettől persze megint megjelenik majd egy pici eredmény. Ahogy a mondás is tartja: a 10.000 km-es út is egyetlen lépéssel kezdődik, sőt, lépésről lépésre fog megtörténni. Így változik majd meg minden, a nagyon rosszból is akár a mindensikerül-be. Talán nem gyorsan. De mivel hétről hétre érezhetően jobb lesz, elég hamar válik elviselhetővé, onnan meg egyre könnyebb lesz jót megélni.

Mire érdemes hát figyelni?

  1. Csak kezdjük el. Kicsiben, csak amennyire egyszerre képesek vagyunk.
  2. Észre kell venni a pici eredményeket (és megpróbálni nem rálegyinteni, hogy „ez is valami?” 😛 )
  3. Nyugi. Elég lesz.

 Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

EMLÉKEZZ! 2021. május 3-tól július 31-ig tart az a kihívás, melynek végén a legtöbb hozzászólás írója (LEHETŐLEG ITT, A BEJEGYZÉS ALATT, vagy akár régebbi cikkek alatt is, akár Instagramon vagy Facebook-on) CsakNeked mandalát kap AJÁNDÉKBA. Minden felületen írt minden hozzászólásod összeadódik. Szóval hajrá, játssz velem: iratkozz fel és kövess, hogy növeld az esélyedet!

.


_


3 Replies to “Amit egy fa játéktól megtanulhatsz…”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük