Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

A felhők fölött mindig kék az ég…

Minden CsakNeked mandalának története van.

Amikor ingával, a Spirituális Választechnika módszerével bemérem, lekérem valakinek a CsakNeked mandaláját, nagyjából semmit sem tudok róla a nevén kívül. Ezt szeretem is, mert így nem tud az elmém beleszólni. Ezek a mandalák annyira egyediek, hogy gyakran kell azt írnom a hozzá tartozó levélben, hogy „ilyet még senkinek sem kellett”. Most is ilyesmi történt, és annyira érdekes történet bontakozott ki, hogy megihlette ezt a bejegyzést. 

Ott van például Balázs Andi művésznő Csakneked mandalája, akinek kulcsot kellett festeni. Nem tudtam, miért, azelőtt se, azóta se kellett senkinek olyat. Amikor megkapta, elmondta, hogy neki hite, meggyőződése és szavajárása, hogy

„mindenkihez van egy kulcs”.

Azóta láttam vele interjúkat – régebbi felvételeket, mint amikor megkapta a mandaláját, és tényleg mondott ilyeneket. Én nem tudtam, de ő igen.

Egyszer Anya-Lánya mandalát rendeltek tőlem, 3 lett belőle, mert két felnőtt leányról volt szó. A Triquetra szíves verziója került a közepükbe, és kiderült, hogy mindhárman imádják a Bűbájos Boszorkák című sorozatot, és a kézfejükre van tetoválva egy-egy ilyen szimbólum (mármint a kör alakú verzió).

A mostani okozott némi fejtörést mindkettőnknek, de kitaláltuk.

Az új CsakNeked mandala tulajdonos megkérdezte tőlem, miért mondtam, hogy annyira lelkes lettem a felhős motívumtól, amit valóban még nem kellett festenem soha. Ilyesmit írtam:

Nagyon szeretek nem mandalát is üvegfesteni, és talán hamarosan ismét lesz rá alkalmam, de már jó ideje nem volt – akkor használtam ezt a felhős technikát, és ez a mandala emlékeztetett rá. Nem kellett még ilyet festenem senkinek, vagyis ez Neked egy nagyon személyes motívum. Sokat kell iránytűt festeni, meg bizonyos kelta fonatot vagy a yin-yangot, de ezt a színkombinációt így nem kellett. Ez nem biztos, hogy felhőt jelent Neked is, lehet, hogy csak engem emlékeztetett rá, és egyébként nem ez volt a lényeg. Hogy pontosan mit szimbolizál, én nem tudom, azt se, hogy szimbolizál-e valamit. Ezeknek a mandaláknak van élet-támogató ereje, de ez a támogatás rezgés szinten történik, nem tudati szinten. Örülünk, ha felfedezünk valamiféle jelentést, és még segíthet is kicsit a tudatos megerősítés, de nem ez az igazi szerepe. Viszont ha VAN jelentősége, azt kicsit belegondolva, pár napon keresztül néha-néha elmerengve rajta meg fogod találni. Nekem a „felhők felett mindig kék az ég” mondás jut eszembe róla, de hát ez én vagyok…

És akkor kirajzolódott a történet, ezt a választ kaptam:

„Hozzám is közel áll ez a felismerés, hogy a felhők felett mindig kék az ég. Ennek oka van, és el is fogom most mesélni Mariann, hogy miért: jópár évvel ezelőtt egy ismerős család megkért, hogy kimennék-e velük Írországba 1 évre, mivel a férjnek ott volt munkája, de a feleség ( akivel én nagyon jó viszonyban voltam, együtt dolgoztunk egy kórházban) nem dolgozott, mert egy 4 hónapos babájuk volt. Én azért kellettem, hogy a feleség ne legyen állandóan egyedül a babával. Egem szinte teljesen családtagként kezeltek. Fizetés, teljes ellátás, tehát talpig becsületes emberek voltak. DE ! … és itt jön felhő jelentősége számomra! Rettenetesen rányomta bélyegét a hangulatunkra az éghajlatból adódó időjárás. Egy évig a Napot konkrétan nem láttuk. Három lehetőség volt az időjárást illetően, az eső esik/esett/vagy esni fog. Állandó szürkeségben éltünk télen, nyáron!!! 3 havonta utaztunk haza. Zuhogó esőben, sötét, majdnem fekete égbolt volt szinte mindig amikor Dublinban felszállt velünk a repülő. Ahogy egyre emelkedett a repülőgép feljebb, egyszer csak megláttam a Napot és a gyönyörű világoskék égboltot! Én odafordultam Judithoz (ő a feleség) és mondtam neki lelkendezve, hogy látod? Milyen igaz, hogy a felhők felett mindig kék az ég!!! Mariann nekem ez jutott eszembe, mert annyira mély nyomot hagyott a lelkembe az az 1 év Nap-mentes élet! Erre gondolok, és egyre biztosabb vagyok benne, hogy ezért jelent meg a mandalámon az a felhő szerű szimbólum!”

Mit jelent hát ebben az esetben a felhős, de világos égbolt? A hazatérést, az otthont, a megkönnyebbülést…


Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

EMLÉKEZZ! 2021. május 3-tól július 31-ig tart az a kihívás, melynek végén a legtöbb hozzászólás írója (LEHETŐLEG ITT, A BEJEGYZÉS ALATT, vagy akár régebbi cikkek alatt is, akár Instagramon vagy Facebook-on) CsakNeked mandalát kap AJÁNDÉKBA. Minden felületen írt minden hozzászólásod összeadódik. Szóval hajrá, játssz velem: iratkozz fel és kövess, hogy növeld az esélyedet!

.


_

One Reply to “A felhők fölött mindig kék az ég…”

  • Dejó, hogy ilyen személyes történeteket is megosztasz velünk! Köszönöm!
    És igen, tényleg! A felhők felett mindig kék az ég! https://szindranamandala.hu/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif Ez a mondat nálunk a családban is gyakran elhangzik!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük