Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Az Anyáknapi kollekció története

 

Anya-lánya mandalák

Anyák napjára valami olyan kollekciót szerettem volna alkotni, ami segít neked valami különleges ajándékot adni az édesanyádnak és közben te magad is kapnál valamit. Ezért gondoltam az Anya-lánya kollekcióra (elnézést kérek a fiúktól, természetesen ők is ugyanazzal az eredménnyel használhatják a kollekció darabjait 🙂 ) A cél az volt, hogy ne „csak” megajándékozd a mamádat, de tudj valamit tenni azért is, hogy a kötődés köztetek még erősebb legyen.

Nagyon izgalmas volt és elkészíteni ezt a kollekciót, mert teljesen más volt a koncepció, mint az utóbbi időben – hónapokban, években. Nagyon felszabadító is volt ezeket a mandalákat festeni mert egyáltalán nem kötöttek például a csakrák színei. Teljesen új mandalák születtek, amilyeneket soha nem festettem még. Nem azt mondom, hogy bizonyos motívumait ne használtam volna fel korábban, hiszen a yin yang, az iránytű vagy a világ szimbólum egyetemes motívumok, de most a legfőbb szempont az volt, hogy olyan szimbólumokat, olyan motívumokat keressek, válasszak és alkossak, amelyek az összetartozást az összefonódást, az összekapcsolódást jelképezik.

Az anya-gyermek kapcsolat semmivel sem összehasonlítható. Ez a kötelék túlmutat biológiai kötődésen. Már az is példa nélküli folyamat, ahogyan egy ember testéből egy másik ember teste létrejön. Lenyűgöző, ugyanakkor olyan lelki kötődés is létrejön eközben, ami egészen különleges. A kisbaba, és még a kisgyermek is sokáig életképtelen egy felnőtt nélkül. A testi kapcsolat, ami az anya és a gyermek között 9 hónapon át megvolt, a mi társadalmunkban csak annyiban módosul, hogy ugye aki eddig belül volt az most kívül van: a mi társadalmunkban jobbára a születés után is az anya gondoskodik a babáról. A fizikai kontaktus továbbra is mindössze pár órára szakad el egy naponta. Ez a kötődés szerencsés esetben soha nem bomlik fel, akkor sem amikor felnövünk.

Ezt az összetartozást szerettem volna mutatni a mandaláimban, amelyek az anyáknapi kollekcióba készültek. Teljesen új mandalákat akartam (kényszerültem 😛 ) rajzolni, hiszen erre még eddig nem volt igény bennem. Nem volt könnyű megfelelő motívumokat, megfelelő szimbólumokat találni. Mindenképpen ez volt az elképzelés, valami elvont utalás, nem akartam összefonódó kezeket rajzolni, hiszen nem festményt, hanem mandalát akartam a kezedbe adni. Ezért volt szükség a szimbólumokra. Végül – néhány kivételtől eltekintve – a kelta motívumokban találtam meg, amit kerestem. Az úgynevezett kelta csomók különböző zsinórok szalagok összefonódását ábrázolják, elképesztő változatosságban. Olyanokat válogattam/rajzoltam, amelyekben lehetőleg 2 szál fonódik össze. Számomra ezek a fonatok tökéletesen szimbolizálják a felnőtt ember és az édesanyja kapcsolatát: együtt futnak, néha szorosabban, néha lazábban. Mindegyik a maga útján, de mégis összekapcsolódó közelségben.

Minden mandala párban készült el: ugyanaz a motívum más kombinációban, hiszen hasonlóak vagyunk, de nem ugyanolyanok, hasonló génállománnyal, de nem ugyanazok. Mint általában, most is csak viszonylag kevés darabja van a kollekciónak: összesen 12 pár. Nincs közöttük két egyforma. 12 különböző motívum 24 különböző színárnyalatban: egy neked, egy anyának, tőled. Ami a színeket illeti, egészen szabadjára engedtem a fantáziámat, a kombinációban találsz hasonlókat és nagyon elütőeket is, mivel egyáltalán nem kellett a csakrákra figyelni – ami egészen új és felszabadító volt számomra a művészi szabadság megélése szempontjából. Ettől függetlenül természetesen mindegyiknek vannak pozitív hatásai, ugyanúgy ahogy pozitív energiái is, ahogy mindig, a Spirituális Válasz Terápia eszközeivel: ingával és táblázatokkal mértem és ellenőriztem. Keresd meg a számodra leginkább megérintőt azokkal a szimbólumokkal, színekkel és energiákkal, melyek hozzád, hozzátok közel állnak.


Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük