Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Az energia

 

A legtöbb gondot az emberi kapcsolatokban, és a saját hangulatainkban az okozza, hogy energiára van szükségünk. Nem is, a probléma az, hogy nincs információnk. Erről a tényről, és a megszerzés módjáról.

Mi az, hogy energiára van szükségem?

Ahogy mondani szokás, nem csak kenyérrel él az ember. A testednek fizikai táplálékra van szüksége (lehetőleg, minőségi, valóban tápláló táplálékra, de ebbe most nem mennék bele), de a lelkednek is. És ennek az energiának kívülről kell jönnie. Ezt a fajta energiát ugyanis ugyanúgy használjuk, elhasználjuk a mindennapokban. TELJESEN OLYAN, mint az elem vagy az akkumulátor!

Mi fogyasztja az energiámat?

A stressz, a frusztráció, az izgalom. Tudod, amiből naponta ezerszám ér, anélkül, hogy tudatában lennél, hiszen ez az élet, erről szólnak a mindennapok. A közlekedési dugó, a rohanás, a határidők, a számlák, a nemúgymegyahogykellene. És a többi ember. Az elvárásaikkal, a veszekedéseikkel, a kötekedéseikkel. Azzal, hogy nem alkalmazkodnak eléggé, vagy azt várják, hogy Te alkalmazkodj eléggé. Mégpedig azért, mert neki is energiára van szüksége, és viszi onnan, ahonnan tudja. Ha Tőled tudja, akkor Tőled fogja… A gyerek, a férj vagy feleség, a szülő, a barátok, a főnök, a kolléga, a pincér, a benzinkutas, a postás, a…

Onnan tudod, hogy fogy az energiád, hogy rosszul érzed magad. Ha nem töltődnénk időnként, ahogy a test az alvással, éppen úgy kimerülnénk, ahogy a testünk. Tudom, hogy tudod, miről beszélek. Amikor nem vagy álmos, és mégis azt érzed, hogy

Annyira fáradt vagyok!…

És miért nem merülünk ki mégis? Legalábbis nem teljesen, hiszen ha így lenne, a pszichiátrián lennénk. Azért, mert ugyanígy az életünk során kapunk is energiát.

Miből nyerem az energiámat?

A hétköznapokban? Spontán? Ugyanazokból, ahonnan veszíted is – csak persze ellenkező előjellel – élethelyzetekből: amikor minden klappol, amikor sikerül valami fontos, amikor felvesznek, előléptetnek, amikor pénzt kapsz,

Vannak persze kifejezett energia-vámpírok, biztosan hallottad már ezt a kifejezést. Ezeket könnyű felismerni – sajnos nem azonnal, inkább, mikor már távoztak -, de ha már figyelsz erre, akkor észre fogod venni. Erről, és arról, hogy mit tehetsz ellene – vagyis inkább magadért – a holnapi cikkben írok.

De talán még ennél is fontosabb:

HONNAN TUDOK ENERGIÁT SZEREZNI???

A kérdés kis túlzással és némi iróniával két szóval megválaszolható: a földből és az égből. Vagy egy szóval: az Univerzumból.

Mint hogy ez is nagyobb lélegzetű téma, erről holnapután írok majd 🙂 .

Figyeld a SzindranaMandalát (vagy kövesd a Facebook oldalt, ott mindig közzéteszem, ha van új írás), hogy le ne maradj róla!

 

 

 


Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük