Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Az érzelmekről

… amelyek akár háborúhoz is vezethetnek.

avagy akkor most hasznosak vagy sem????

Nyilván engem is foglalkoztat a háború, próbálom keresni az okát, az előnyeit (fájdalmas, tudom, de vannak…), és a magyarázatait.

És bizony egyik oknak azt látom, hogy egy túl nagy hatalommal felruházott embert egészen egyszerűen elragadták az érzelmei. A nagyravágyás, a félelem, a sértettség, a frusztráció…

Nem arról volt szó, hogy az érzelmek segítenek, hogy a legfőbb visszajelző-rendszerünk?

Ezt tanultam. Erre hívom fel minden hozzám kapcsolódó figyelmét. Meg hogy hallgass a szívedre. Meg hogy az ész, az agyalás gyakran tévútra visz. 

Nos, ez is egy a szokásos „spirituális ellentmondás”-ok közül.

Mert igen, az érzelmek nagyon hasznosak. Iránymutatók, felhívják a figyelmünket mindarra, amit tisztítani, gyógyítani kell magunkban, figyelmeztetnek arra, hogy mondjuk lekapcsolódtunk az Univerzális forrásról, és le kell csendesednünk, satöbbi.

De csak akkor, ha kellő tudatossággal kezeljük őket. Ha TUDJUK, hogy az érzelmeink milyen előjelűek. Ha tisztában vagyunk vele, hogy a negatív érzelmek nem lehetnek a döntéseink alapjai, főleg nem, ha más emberekhez kapcsolódnak.

Mert vannak szeretet-alapú és félelem-, vagy harag-alapú érzelmek. Ez utóbbiak is nagyon fontosak, relevánsak és érvényesek. Ha úgy tetszik, eltagadhatatlanok. De muszáj megváltoztatni őket, illetve mindazt, ami előhívta – már persze, ha szeretnénk boldogok lenni, ami ugyebár az alapműködésünk.

Ami pedig előhívta, az – sajnos vagy nem, bosszantó vagy épp felszabadító – mindenképpen belül van, bennünk, és nem másokban. Még akkor sem, ha látszólag, első ránézésre mások okozták. Hiszen nem szabad elfelejtenünk sosem: a világ tükör, azon rezgések megjelenése a fizikai világunkban, amelyek bennünk munkálnak. A jóké és a rosszaké is. Ezeken a rezgéseken pedig módunkban áll változtatni, és akkor akár egyik hétről a másikra, rosszabb esetben néhány hónap alatt a rossz dolgok körülöttünk vagy megváltoznak, vagy eltűnnek, vagy többé nem lesznek ránk hatással. Érzelmileg.

Szóval IGEN: az érzések nem csak fontosak, de hasznosak is.

Ha ésszel használjuk őket…Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

És írj nekem hozzászólást akár itt, akár Instagramon, Facebook-on vagy YouTube-on!

.


_

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük