Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Az igazság nyomában

Az igazság nyomában nem egy film.

Az igazság nyomában egy érzés, ami minden egészséges értékrendű embert elfog, amikor rájön, hogy az élet nem igazságos.

Különösen olyankor fog el minket ez az érzés, amikor azt látjuk, hogy emberek milyen módszerekkel, milyen etikátlan, tisztességtelen vagy akár törvénysértő módon jutnak előre, és mégis mindig megússzák.

„Bezzeg ha én csak a metrón bliccelek, akkor is rögtön elkapnak és megbüntetnek!”

Akkor egy kicsit megvigasztalgatjuk magunkat, hogy

„de biztos álmatlanul forgolódik éjszaka”

meg

„bántja a lelkiismeret”

meg

„folyamatos rettegésben él, hogy mikor bukik le”

meg

„majd az utolsó óráiban felemészti a bűntudat”

Satöbbi.

Hát nem.

Úgy értem, persze biztos, hogy ilyen is van, de egyáltalán nem szükségszerű. Nagyon fontos megérteni, hogy a fent sorolt gondolatok a mi értékrendünket tükrözi. (Azért beszélek egyes szám első személyben, mert azok, akik a Szindrana-Mandalát olvassák, nagyjából ezt az értékrendet követik.) És még csak azt sem mondhatjuk, hogy a törvényt. Hiszen a törvénykönyv folyton változik, ami ma törvénysértés, 50-60 éve simán rendben volt (egy makarenkói pofon egy tanártól), ami régen törvénysértés volt, az ma már teljesen természetes – nálunk. Franciaországban sokáig törvény tiltotta a nők nadrág-viselését, egyes országokban pedig még ma is korbácsolják érte a nőket. Háborúban pedig a gyilkosságért kitüntetnek…

Te magad is tudsz olyan törvényről, amit értelmetlennek tartasz, nem értesz vele egyet. Logikailag azok, akiket mi bűnözőknek tartunk, ugyanígy gondolkodnak, csak más törvényekről…

Az élet igenis igazságos. Csak másképp.

Az Univerzum nem törődik azzal, mi helyes és mi nem. Főleg nem törődik az emberi társadalmak által létrehozott erkölcsi vagy jogi normákkal.

Az Univerzum a rezgésekre reagál, és az ahhoz tartozó rezgéscsomagot teszi az asztalunkra. Ítélkezés nélkül. Ez a vonzás törvénye. És mint tudjuk, vannak az emberi törvények, amelyeket simán meg lehet szegni a megúszás esélyével, a természeti, lelki és spirituális törvények mindenkire vonatkoznak, kivétel nélkül, akár tudatában vannak azoknak, akár nem. 

Ha abban hiszünk, hogy lopni bűn, és elhozzuk a munkahelyünkről a gémkapcsot, akkor valahol el fogjuk veszíteni annak a gémkapocsnak az árát. Ha abban hiszünk, hogy mittudomén a gazdagoktól nem bűn lopni, hiszen ők is biztosan lopták, akkor meg fogjuk úszni. Fontos, hogy igazi hitről beszélek, nem arról, amikor valaki lelkiismeret-furdalásból önmagát próbálja meggyőzni – valójában sikertelenül.

Szóval csak akkor boldogulhatok, ha a morális értékrendem nulla?????

Neeeeem, bár ez is lehet egy módja 😛 . Na jó, viccelek. Már csak azért is, mert olyan értékrendet hit szintjén magunkának tudni, amit mélyen elítélünk, akkora meló, hogy azon már keményen dolgozva is meggazdagodnánk 🙂

De azért érdemes a hitrendszerünket kicsit megvizsgálni…

A Spirituális Válasz Technika konzultációkon, de még inkább a Megvalósítás-Segítő Program során nagyon sok olyan hit és meggyőződés kerül napvilágra, ami nagyon nem igaz, de azért akadályozni nagyon jól tudnak.

  • A férfiak csak a bögyös macákat veszik észre.
  • Az anyagi jólétre spirituálisan fejlett ember nem vágyhat.
  • Aki anyagi bőségben él, az mind törtető, de minimum csal, lop és hazudik. Vagy csak sekélyes.
  • „Oda születni kell” – ez nagyon jó, mert bármilyen jellegű álmunkat simán likvidálhat.
  • Én erre sose lennék képes.
  • Komoly ember távoltartja magát a social médiától (jesszus, ha tudnád, mennyi embert tart vissza az álmától az, hogy az embereknek megmutassa, amivel foglalkozik, amiben hihetetlenül kiváló és rengeteg embernek segíthetne, és hát a fenébe is, az embereket ezen a felületeken lehet elérni…)

és a sor a végtelenségig sorolható.

Pedig Jézus is megmondta:

„… és mert hittek benne, úgy lett.”

Talán belekerül némi utánajárásba, hiszen a szüleinktől vagy vallási neveltetésünktől gyerekkorunk óta hozott, vagy akár sok előző élet óta hordozott mély hiteket nem biztos, hogy egyetlen döntéssel átírhatunk, de nyugodtan hihetünk általunk vágyott dolgokban is.

  • képes vagyok bármire, amire vágyom.
  • vágyhatok bármire
  • én is megérdemlem. méltó vagyok rá.
  • a vágyaim kiválasztása rajtam múlik, az Univerzum meg majd segít.

Van úgy, hogy idegesítő ezt hallani, hogy – bár vannak kicsit munkásabb célok, de – alapjában TÉNYLEG csak döntés kérdése…Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

És írj nekem hozzászólást akár itt, akár Instagramon, Facebook-on vagy YouTube-on!

.


_


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük