Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Az ingyenes energiaforrás

 

…ráadásul épp itt az ideje!

A civilizált ember legnagyobb betegsége az energiahiány. A legnagyobb pszichés betegsége – ami persze elég gyorsan tud fizikai fájdalommá válni. Pedig az Univerzum energiája kifogyhatatlan.

Mi, spirituális emberek gyakran fordulunk az Ég felé, meditálunk, és lélegzünk, és ez jó. De elfeledkezünk egy másik, szintén kimeríthetetlen energiaforrásról, ez pedig

a Föld. és a föld.

Nem elírás, mindkettő játszik 🙂

A FÖLD, mint bolygó. A közepén egy hatalmas, forrongó olvadt vasgömbbel. Elég nagy energia? Van itt kérem gravitáció és mágneses mezők, olyan erőterek, amelyeket használva akár töltekezhetnénk is. Sajnos a civilizált ember nem sokat találkozik vele. Gyakorlatilag ha nem visz egy kis tudatosságot az életébe, még az is megeshet, hogy SOHA! Az úton, a házadban, a munkahelyeden vastag betonréteg választ el tőle. Még a gyerekeket is az iskolában – ha épp olyanok az épület adottságai. És többnyire olyanok. Pedig ha a Földdel rendszeresen közvetlen kapcsolatban vagyunk, az bizony ad olyan töltést, mint a meditáció! Ha nem is mezítláb, csak cipőben, de kimegyünk az erdőbe, a földutakra, néha pár órára, ha kifekszünk a mezőn egy plédre, felhőket bámulni (nem bánom, az udvaron vagy a parkban is lehet, ha találsz egy matracnyi nem-betonozott felületet), nagyon sokat jelenthet.

Még többet kaphatunk, ha kapcsolatba kerülünk a földdel. Mint anyaggal. Szó szerint. Itt a tavasz, a kertészkedés ideje. Szerencsés, akinek módja van, akár csak pár négyzetméternyi területet gondozni, akár csak a panelház előtt is. És még az is mindegy, hogy haszonnövény, fűszernövény, virág vagy sziklakert, a lényeg maga a kertészkedés. A jó hír, hogy az energiát az is megkapja, aki nem csak hobbiból, hanem „kötelező” munkaként foglalkozik mezőgazdasággal 🙂 Bár ha sikerül nem utálat-kényszerrel, hanem akár csak egykedvűen (még csak nem is lelkesen) gondozni a földdel, a magokkal, a palántákkal, akkor oly módon érhetjük el a flow-élményt, ahogy a különböző alkotási folyamatok során!

Ja, egy feltétele persze van mindennek: KAPCSOLD KI A MOBILOD! 😛


Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

.


One Reply to “Az ingyenes energiaforrás”

  • Jól éreztem én, hogy a kertben különleges energia van! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük