Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

A Szakrális (Szex) csakra

A Szakrális (Szex) csakra jellemzői, funkciója, támogatása

A testünkben láthatatlan energiák áramlanak, láthatatlan csatornákon. A legfontosabb az, amelyik a gerincalapból a fejtetőbe áramlik. „Útközben” energiaközpontokban összegyűlnek és örvénylenek, mielőtt továbbhaladnának. Ezeket a csomópontokat hívjuk csakráknak. Több is van, de mi, a hétköznapi spirituális emberek a 7 fő csakrával találkozunk:

  • Korona csakra
  • Homlok . 3. szem csakra
  • Torok csakra
  • Szív csakra
  • Napfonat v. Köldök csakra
  • Szakrális v. Szex csakra
  • Gyökér csakra

Mindegyikhez elvégzendő feladatok kapcsolódnak. Az alsók az életben maradással foglalkoznak, a felsők a szellemi ébredéssel. Amíg nem tettük rendbe az alsó csakrákat, nem juthatunk el a felső csakrákig. Ezért haladunk a Csakratiszító mandala-színező Sorozat-tal is ebben a sorrendben.

A Szakrális (Szex) csakra pár centivel a köldök alatt található

Eredeti neve: Svadisthana

A Víz elemhez kapcsolódik.

A színe: narancs, a száma: 6.

Az önállóság kifejlődésével függ össze, a világ alakításának, megváltoztatásának képessége, ez az alapvetően emberi tulajdonság, valamint a szexuális identitás központja. Mint fentebb írtam, még mindig a túléléshez kapcsolódik, de már nem az egyén, hanem a faj, a közösség fennmaradása a cél. Az ember már nem csak érzékeli, hogy nincs egyedül a világban, de figyelni is kezd a másik emberre. Ez a társas kapcsolódás alap szintje.

A Szakrális csakra a kreativitás központja is – szintén egy felismerésből fakad, miszerint képes vagyok változtatni a környezetemen. A semmiből valamit létrehozás élménye kapcsolódik hozzá. Ám nem csak a művészeti, alkotó tevékenység jelenti a kreativitást. A világ számos kihívás elé állít bennünket nap mint nap. Minden nem szokványos megoldás, legyen az vállalati probléma vagy egy műszaki hiba az otthonunkban, amit orvosolni kell kárenyhítés céljából, míg a szerelő megérkezik – ez is mind kreatív tevékenység.

(Ha szeretnéd gyógyítani a csakráidat, és nem a Csakra-gyógyító mandala-színező sorozatból jöttél erre az oldalra, hanem a blogbejegyzések között találtad, akkor javaslom, iratkozz fel rá. Kéthetente 5-5 kifejezetten a soron következő csakrához kapsz INGYENES mandalaszínezőket.)Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

És írj nekem hozzászólást akár itt, akár Instagramon, Facebook-on vagy YouTube-on!

.


_


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük