Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

A Korona csakra

A Korona csakra jellemzői, funkciója, támogatása

A testünkben láthatatlan energiák áramlanak, láthatatlan csatornákon. A legfontosabb az, amelyik a gerincalapból a fejtetőbe áramlik. „Útközben” energiaközpontokban összegyűlnek és örvénylenek, mielőtt továbbhaladnának. Ezeket a csomópontokat hívjuk csakráknak. Több is van, de mi, a hétköznapi spirituális emberek a 7 fő csakrával találkozunk:

  • Korona csakra
  • Homlok . 3. szem csakra
  • Torok csakra
  • Szív csakra
  • Napfonat v. Köldök csakra
  • Szakrális v. Szex csakra
  • Gyökér csakra

Mindegyikhez elvégzendő feladatok kapcsolódnak. Az alsók az életben maradással foglalkoznak, a felsők a szellemi ébredéssel. Amíg nem tettük rendbe az alsó csakrákat, nem juthatunk el a felső csakrákig. Ezért haladunk a Csakratiszító mandala-színező Sorozat-tal is ebben a sorrendben.

A Korona csakra a fejtető közepén található, pontosan szemben a Gyökércsakrával.

Eredeti neve: Sahasrara

Nem kötődik elemhez, mert már nem az anyagi síkhoz tartozik.

A színe: fehér, arany, bíbor (vagy akár a szivárvány…)

a száma: „1000”

A félelem nélküli, teljes felelősségvállalás állapota kötődik a Korona csakrához. Az égiekkel való kapcsolatunk energiaközpontja, meditáció során ez „nyílik meg”. A tudat, hogy minden rendben van, hogy sosem vagyunk egyedül, hogy az ember jó és szeretetreméltó, hogy nincs mitől félni, és a világban bőség uralkodik – ezeket a biztonságérzetet és könnyed boldogságot adó meggyőződéseket a Korona csakra egészsége adja. Általa vagyunk képesek észrevenni, elfogadni és felhasználni az Univerzum folyamatos támogató „tevékenységét”.

(Ha szeretnéd gyógyítani a csakráidat, és nem a Csakra-gyógyító mandala-színező sorozatból jöttél erre az oldalra, hanem a blogbejegyzések között találtad, akkor javaslom, iratkozz fel rá. Kéthetente 5-5 kifejezetten a soron következő csakrához kapsz INGYENES mandalaszínezőket.)Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

És írj nekem hozzászólást akár itt, akár Instagramon, Facebook-on vagy YouTube-on!

.


_


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük