Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

A Napfonat (Köldök) csakra

A Napfonat (Köldök) csakra jellemzőis, funkciója, támogatása

A testünkben láthatatlan energiák áramlanak, láthatatlan csatornákon. A legfontosabb az, amelyik a gerincalapból a fejtetőbe áramlik. „Útközben” energiaközpontokban összegyűlnek és örvénylenek, mielőtt továbbhaladnának. Ezeket a csomópontokat hívjuk csakráknak. Több is van, de mi, a hétköznapi spirituális emberek a 7 fő csakrával találkozunk:

  • Korona csakra
  • Homlok . 3. szem csakra
  • Torok csakra
  • Szív csakra
  • Napfonat v. Köldök csakra
  • Szakrális v. Szex csakra
  • Gyökér csakra

Mindegyikhez elvégzendő feladatok kapcsolódnak. Az alsók az életben maradással foglalkoznak, a felsők a szellemi ébredéssel. Amíg nem tettük rendbe az alsó csakrákat, nem juthatunk el a felső csakrákig. Ezért haladunk a Csakratiszító mandala-színező Sorozat-tal is ebben a sorrendben.

A Napfonat csakra a köldök fölött kb. kétujjnyira található (ezért hívják Köldök-csakrának is)

Eredeti neve: Manipura

A Tűz elemhez kapcsolódik.

A színe: sárga, a száma: 10.

Az ember önmagáról szóló energiaközpontja. Önbecsülés, önmegvalósítás, önkifejezés, önvédelem, öntudat – ezek a szavak tartoznak hozzá. A belső központunk, a stabilitásunk záloga. Nagyon fontos az egyensúlya, mert az iránya egyértelműen az ember saját személye, befelé „vezet”, állapota mégis meghatározza a többi emberhez való kapcsolatunkat. Ha valaki képes megteremteni a belső egyensúlyát, bölcsen meghatározni a saját helyét, akkor kevésbé fogják érinteni mások reakciói (főleg kevéssé fogja maga ellen irányuló bántásként érzékelni a másik ember saját bizonytalanságát), és nem lesz szüksége arra sem, hogy másokat a hatalma alá gyűrjön.

(Ha szeretnéd gyógyítani a csakráidat, és nem a Csakra-gyógyító mandala-színező sorozatból jöttél erre az oldalra, hanem a blogbejegyzések között találtad, akkor javaslom, iratkozz fel rá. Kéthetente 5-5 kifejezetten a soron következő csakrához kapsz INGYENES mandalaszínezőket.)Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

És írj nekem hozzászólást akár itt, akár Instagramon, Facebook-on vagy YouTube-on!

.


_


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük