Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

A Szív csakra

A Szív csakra jellemzői, funkciója, támogatása

A testünkben láthatatlan energiák áramlanak, láthatatlan csatornákon. A legfontosabb az, amelyik a gerincalapból a fejtetőbe áramlik. „Útközben” energiaközpontokban összegyűlnek és örvénylenek, mielőtt továbbhaladnának. Ezeket a csomópontokat hívjuk csakráknak. Több is van, de mi, a hétköznapi spirituális emberek a 7 fő csakrával találkozunk:

  • Korona csakra
  • Homlok . 3. szem csakra
  • Torok csakra
  • Szív csakra
  • Napfonat v. Köldök csakra
  • Szakrális v. Szex csakra
  • Gyökér csakra

Mindegyikhez elvégzendő feladatok kapcsolódnak. Az alsók az életben maradással foglalkoznak, a felsők a szellemi ébredéssel. Amíg nem tettük rendbe az alsó csakrákat, nem juthatunk el a felső csakrákig. Ezért haladunk a Csakratiszító mandala-színező Sorozat-tal is ebben a sorrendben.

A Szívcsakra a mellkas közepén, a szívhez közel helyezkedik el.

Eredeti neve: Anahata

A Levegő elemhez kapcsolódik.

A színe: zöld, rózsaszín, arany, a száma: 12.

A hét csakra középső eleme, összekötő szerepe is van az emberi élet fizikai és szellemi aspektusa között. A hozzá tartozó csecsemőmirigy az immunrendszerért felelős, nem véletlen, hogy az érzelmi stabilitásunk és az egészségünk kart karba öltve jár…

A Szívcsakra a szeretet és az érzelmi biztonság központja, a szerelem, az önzetlenség, az odaadás, a feltétel nélküli szeretet és a megbocsátás mellett a nyitottság és a tolerancia központja is. Mások és önmagunk felé is! A szeretet ellentéte a félelem, a félelem pedig sok ártalmas cselekedetre ragadtatja az embert, saját maga és embertársai ellen is fordul miatta, ezért a Szívcsakra elégtelen működése sok kárt okoz, különösen fontos tehát az egészségére ügyelnünk.Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

És írj nekem hozzászólást akár itt, akár Instagramon, Facebook-on vagy YouTube-on!

.


_


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük