Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

„Az élet ott kezdődik, ahol a félelem véget ér”

Meg

„Ne törődj a millió okkal, ami miatt nem fog sikerülni, csak azzal az eggyel, ami miatt sikerülni fog.”

Ilyen idézeteket olvasok mindenhol, és látom a veszélyeit. Szépek, és igazak is. Motiválók meg lelkesítők. És néha meg nem igazak, és néha felelőtlenek.

A félelem hatással van.

Negatív hatással. És ahogy a hála az a pozitív érzés, ami elősegíti a teremtő folyamatainkat, úgy a félelem kifejezetten hátráltatja, lassítja. Az Univerzum teszi a dolgát, abban nincs hiba. Ha kinyilvánítjuk a szándékainkat, akaratunkat, vágyainkat, ő bizony elindul, és nekiáll megvalósítani. Ám ha félelmet érzékel, akkor megáll a lépcsőházban, és nem kézbesíti nekünk.

És persze lehet a félelmet elfojtani, lehet nem figyelni rá, lehet eltagadni, de nem lehet nem érezni – ha ott van.

Kétféle félelem is van.

Az egyik mély, programszerű – ami valami régebbi trauma, akár előző életes berögződés vagy generációs történés eredménye. És vannak hétköznapi, teljesen természetes félelmek, amelyeket mind érzünk, amikor valami új dologba fogunk, új emberrel találkozunk, minden alkotó érzi, amikor az emberek elé tárja a munkáját, minden új vállalkozó, amikor elindítja az üzletét, satöbbi.

Ezek nem ugyanolyan súlyú félelmek, talán nem is ugyanolyan mértékben hátráltatnak, és mindenképpen másképp kell bánni velük, de mivel mindenképpen hatnak. Súlyos döntéseket hozni szimplán csak a figyelmen kívül hagyásukkal felelőtlenség.

Megtehetjük, hogy otthagyjuk a munkahelyünket egy új vállalkozásötlet kedvéért, mert azt mondták, ne törődjünk a félelmeinkkel. De a legjobb ötlet is kudarcot vallhat, ha ez a félelem a mélyből elszabotálja az egészet. Az ésszerű-féle félelmek védenek meg a meggondolatlanságtól, tehát igenis figyelni kell rájuk. Az indokolatlan (de igenis okkal létező) program-szerű félelmekre pedig igenis figyelni kell, és a megfelelő eszközökkel likvidálni – tudod, a millió spirituális eszköz valamelyikével, legyen az Spirituális Válasz Technika, Ho’oponopono, kineziológia, acces bar, agyújraépítés, családállítás, Belső Utazás ésatöbbi.

Átélheted a szabadságot

Ha bármi – bölcs – módon igenis kezeltük a félelmeinket, akkor már nem kell tartanunk tőlük. Ott lehetnek, megélhetjük őket, vagy akár figyelmen kívül is hagyhatjuk őket, és élhetünk velük, élhetünk mellettük, tehetjük, amit akarunk, mert szép fokozatosan elhalványulnak, és nem bénítanak többé.

Szóval mindent lehet, csak tudatosan 🙂Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

És írj nekem hozzászólást akár itt, akár Instagramon, Facebook-on vagy YouTube-on!

.


_


2 Replies to “„Az élet ott kezdődik, ahol a félelem véget ér””

 • Szia!
  Sokáig pánikbeteg voltam
  Már Hála istennek túl vagyok rajta.
  Viszont pont az van bennem, amit leírsz😢Szivesen felmondanék a munkahelyen, de nincs konkrét tervem. És persze ott a félelem, mindkét dologtól.
  Köszönöm szépen!

  • Bizony nem könnyű a váltás, azért is, mert ha tudnánk, mi van a sarkon túl ugyebár, de nem tudjuk…
   Nekem a Spirituális VálaszTechnika segít ilyenkor, mert a Felső Énemet kérdezzük meg általa, aki sokkal átfogóbb helyről szerzi az információt, ha érted, mire gondolok 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük