Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Szitakötő – filmajánló

…üzenetek a túlvilágról

A film nagyon régi, 2002-ben készült, úgyhogy talán éppen ezért aktuális, hiszen könnyen lehet, hogy az olvasóim nagy része lemaradt róla. De ha Te láttad már, akkor is érdemes lehet újranézni 🙂

Igyekszem nem mondani semmit, amivel elrontom az élményt. Ha nem félsz a spoilertől, vagy kifejezetten szereted tudni a sztorit, mielőtt eldöntöd, megnézel-e egy filmet, akkor ezen a Wikipédia – Szitakötő oldalon ezt is megtalálod.

A főszereplő Dr. Joe Darrow (Kevin Costner), aki elvesztette a feleségét. Az asszony gyermekorvos volt, ugyanabban a kórházban dolgoztak. Emily az onkológia orvosa volt, de egy misszió során Venezuelába utazik, hogy egy ideig ott segítsen beteg kisgyerekeken. Egy napon olyan erős esőzés kezdődik, hogy a tábort evakuálni kell, de az út során a busz lesodródik a rohanó folyóba, és senki nem kerül elő élve többé.

Joe nehezen dolgozza fel a gyászt. Emily halála után fél évvel még mindig a kezdeti fájdalom-reakcióit mutatja, barátai aggódnak érte. Szomszédja Miriam szerint azért, mert Emily holtteste sohasem került elő, így Joe képtelen őt elengedni.

Itt kapcsolódunk a történetbe, amikor is Joe különös dolgokat kezd tapasztalni. Emily nagyon szerette a szitakötőket, Joe pedig egyszer csak mindenhol szitakötőket lát. Végre összeszedi a lelki erejét, és bemegy meglátogatni az onkológiára, ahol találkozik Emily kis pácienseivel – már aki még él, hiszen az onkológián sajnos számítani lehet ennek az ellenkezőjére is. Ott pedig a gyerekek különös dolgokat mondanak, azok is, akik ismerték a doktornőt, és azok is, akik nem. Különösen azok, akik vagy egy kómán, vagy akár újraélesztésen is túl vannak… És akkor még nem beszéltünk az asszony kis házikedvencéről, egy papagájról, aki gazdája életében egyfolytában beszélt, de halála óta elnémult.

Mintha Emily egyre elszántabban próbálna üzenni. Joe összezavarodik. A jelek csak szaporodnak, mindenhol. A felesége után bánkódó férj kapaszkodna minden szalmaszálba, amivel még feleségéhez kapcsolódhat, de a racionális orvos inkább arra fogad, hogy kezd beleőrülni a gyászba.

Aztán olyasmi történik, amire még a jogász Miriam sem mondhatja, hogy puszta képzelgés. És akkor Joe dönt, vállalja, hogy bolondnak tartják, de elindul, hogy kiderítse, mi folyik itt.

A történet szép véget ér, sírni fogsz 🙂 Különleges spirituális élmény. Az eleje kicsit sötét, de csak akkor ijesztő, ha az ember nem tudja, meddig mennek el ezen a thriller vonalon. És én biztosíthatlak, hogy semmi félelmetes nem történik a filmben (nyilván, ha nem vagy kisgyerek, mert akkor tényleg nem javaslom).

Ha láttad, írd meg nekem, mit gondolsz a filmről, a történetről, és az ilyen típusú élményekről!

A filmet a képre kattintva eléred!Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

És írj nekem hozzászólást akár itt, akár Instagramon, Facebook-on vagy YouTube-on!

.


_


2 Replies to “Szitakötő – filmajánló”

  • Szia Mariann. Megnéztem a filmet hát eléggé gondolat ébresztő volt a számomra. köszönöm hogy fel hívtad rá a figyelmem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük