Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Van tervem a fejlődésre!

Napi üzenet: „Van tervem a fejlődésre.”

A jelenleg futó 100 napos Napi üzenet-kör hatodik napjára húztam ezt a megerősítést, és elindított bennem egy gondolatot.

Különböző tréningeken és önfejlesztő könyvekben is gyakran elhangzik, hogy azért fontos célokat kitűzni és haladni a megvalósításukban, mert ellenkező esetben életünk végéig mások céljaiért fogunk dolgozni.

Pszichológiai tanulmány született arról, hogy a „Ha nincs problémája, csinál magának” nem csak egy csúfolódó szófordulat, hanem valóban így van:

Az agy nem bírja a tétlenséget.

Ha nem adunk neki feladatot, akkor „saját maga körül” fog pörögni, ha nem választunk valami kihívás-félét, amin gondolkodhat, csinál magának.

És ez ugyanígy van a fejlődéssel.

Sokféle elképzelésünk lehet, amikor a „felhőkről lábat lógatva” eltervezzük a következő földi életünket. A földrajzi helyről, a történelmi korról, a családtagjainkról. Egy azonban minden élettervben jelen van: a fejlődés. Az ok, amiért újra és újra elhagyjuk a helyet, ahol minden csupa béke, harmónia és szeretet, ahol nincs félelem, fájdalom, betegség, gyűlölet… Egyszerűen a Föld az, a maga korlátolt (ez nagyon fontos tulajdonsága a játékban!) fizikai valóságában, ahol tényleg érdemes játszani, ahol igazi a következmény, ahol a tapasztalás húsbavágó, de szó szerint. Ha nem is kifejezetten a fejlődés a cél, minimum mellékhatásként mindenképpen jelen van a tervünkben. Márpedig

az Univerzum nem szereti a vákumot.

Igen? Fejlődési céllal jöttél? Igen? Földi emberként nem vállalsz magadtól? Akkor majd mi adunk Neked módot a fejlődésre!

Ez a lényeg: ha vannak olyan „játékaink”, tervekbe, célokba, magunk elé állított kihívásokba csomagolva, ahol a lélek tapasztalhat, fejlődhet, konfrontálódhat, probléma-megoldhat, akkor nincs űr, amit az Univerzum kényszeresen betölteni igyekezne. És talán könnyen belátható, hogy a magunk által kiválasztott feladatok – még ha szép nagyok és kihívásokkal teliek is -, mégiscsak kevésbé megterhelők lelkileg, mint azok, amelyeket ránk erőltetnek.

Szóval, mi a terved a fejlődésre?

– mondjuk erre az évre?Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

És írj nekem hozzászólást akár itt, akár Instagramon, Facebook-on vagy YouTube-on!

.


_


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük