Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Bőség mandala színei

és szimbólumai. És miért pont ezek?

A bőség mandala színei a logikus téma az előző bejegyzés után, ami a Bőség mandala jelentése volt. Továbbra is az anyagi bőséget tekintem a témánknak – bár tisztáztuk, hogy nem csupán ezt jelenti. Mivel azonban a legtöbben, ha bőség mandalát keresnek, ilyen problémát szeretnének megoldani, maradunk ennél a fajta azonosításnál.

 

Hogyan válasszunk bőség mandalát?

Nyilván egy mandala választásánál a legszembetűnőbb tulajdonság a szín. És valóban, talán ez a legerőteljesebb rezgési energia, amit egy mandalától kaphatunk.

Bőség mandala színei

Bőség mandalának nagyon sokszor választanak zöld színt. Ezt én bevallom, sohasem értettem. A zöld színnek nagyon sokféle jelentése van. A mandalák színszimbolikája picit talán más, mint a klasszikus, de semmilyen vonatkozásban nem találom okát, amiért zöldet kellene használni bőség mandalában. A félreértés okát abban látom, hogy a különböző kultúrákban a színek különböző jelentéssel bírhatnak, és valóban, az Egyesült Államokban a zöld színt a pénzhez társítják, ezt – e háttér információt figyelmen kívül hagyva – vehették át, hogy úgy mondjam, elemzés, meggondolás nélkül.

Mandala-szimbolika szerint a leginkább bőséghez kapcsolódó energiaközpont a Gyökér csakra. Minden, ami „anyagi” természetű az életünkben, tehát élelem, meleg lakás, azaz fedél a fejünk felett, és a pénz, amiből ezeket (meg ezentúl a személyes, pénzen megvehető boldogítókat) finanszírozhatjuk.

A Gyökér csakra színe pedig a PIROS, száma a négyes, szimbóluma a négyzet. Tehát minden mandala, amiben van (nem kell az egésznek annak lenni, lehet másféle szimbólumok között) piros négyzet, négyágú csillag, négyszirmú virág, az jó lehet bőség mandalának. Egyébként pedig az ARANY – bár mandala-szimbolikus értelemben a lélek tisztaságát is jelenti, azért – az anyagi bőség jelképe is.

A bőség mandala színei csak a „bőség”-központot erősítsék?

Jó kérdés, mert bizony nem. Logikus persze, hogy a bőség mandala az anyagi természetű Gyökér csakrához kapcsolódjon. De az ember, és az ember anyagi helyzete ennél sokkal összetettebb. Társadalomban élünk, és a boldogulásunk egyéb képességekhez,kvalitásokhoz is kötődik. 

Csak az egyszerűség kedvéért menjünk a csakrák mentén.

2. A Szakrális csakra – a pénzszerzésnek lehetnek kreatív módjai, főleg a mai világban, amikor könnyű új szakmát tanulni, új vállalkozást indítani, új ötletet megvalósítani. Lehet valakinek sok pénze abból, hogy újszerű módon használ és alkalmaz egy régi gondolatot, vagy akár csak a saját lehetőségeiből hoz ki valamit, ami másnak esetleg nem jutna eszébe. Ha úgy gondolod, hogy ez hiányzik a bőségedhez, keress narancssárga, hatos osztású mandalát.

3. Napfonat csakra – az önbecsülés, az önérdekérvényesítés, az önbizalom, az önmegvalósítás központja. Ebben a mai világban elengedhetetlen a boldoguláshoz, ennek egészséges mértéke létfontosságú anyagi téren is. Ha ilyen hiányosságaid vannak, akkor a sárga színű, tízes osztású mandalákat keresd.

5. Torok csakra – kapcsolatok, kommunikáció. Ki nem tudja manapság, milyen sok múlik azon, mennyire tudunk kapcsolódni másokhoz, mennyire tudjuk elfogadtatni velük az álláspontunkat, behozni őket a terveinkbe. Megérteni a „piacunkat” akár szó szerint, akár átvitt értelemben. Ha ilyen jellegű elakadásokat fedezel fel a bőséged útjában, akkor válassz égkék színű, tizenhatos osztású mandalát.

6. Homlok csakra – az intuíció, a megérzések energiaközpontja. Hallgatni a belső hangunkra, megérezni, amit még szavakkal nem lehet kimondani, tudományosan nem lehet bizonyítani, ezek olyan képességek, amelyek nagyon sok üzletember gazdagságának zálogai. Erre mondják, hogy jó érzékkel nyúl az üzlethez. Ezen képességek is fejleszthetők, és ha például úgy érzed, hogy „mindig csak utólag vagy okos”, és ez anyagi veszteségeket okoz Neked, akkor válassz indigókék, kettes osztású mandalát.

A fentiek igényelnek némi önvizsgálatot, de így mindenképpen hatékonyabban tudod meghatározni, MITŐL bőség Neked a bőség mandala.

 

A legjobban a Felső Éned tudja.

Persze a leghatékonyabb, amikor nem agyalunk, hanem a Felső Énünkre bízzuk, pontosan mi és hol akadt el az életünkben, olyan mélységekben akár, amit nem ér el a tudatunk. Erre valók a személyre szabott mandalák, amelyeket csak neked, egyenesen számodra „diktál” maga a legmélyebb lelked…Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

És írj nekem hozzászólást akár itt, akár Instagramon, Facebook-on vagy YouTube-on!

.


_

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük