Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Életfa mandala jelentése

Élet fája

Életfa mandala persze mint olyan, nincsen, csak van olyan kör alakú rajz, festmény, ami Életfát ábrázol. Tehát az Életfa egy kategória, és a mandala egy másik kategória. Az Életfa egy stilizált fa forma, a mandala pedig az a koncentrikusan körkörös (!) ábra, amelyben a köríveken különféle ábrák jelennek meg, és ezek – rezgésüknél fogva – különböző hatást keltenek.

Ettől függetlenül egyszerűsíthetünk nyugodtan, és miért ne illethetnénk egy körbe rajzolt Életfát Életfa mandala névvel, ugyan ki kérhetné rajtunk számon?

Különösen azokat a kelta-jellegű változatokat, amelyeknek a gyökere és lombozata is hasonló, vagy akár ugyanolyan fonatokkal megjelenített.

eletfa mandala
Életfa mandala

Az Életfa mandala, azaz önmagában az Életfa ősi szimbólum, minden kultúrában megjelenik. A kelta, a viking ábrázolásmódot használják talán manapság a legtöbbet, a Buddhizmusban Bhodi a neve, a magyar néphagyományban pedig Égigérő fáról beszélünk.

Szimbolizálja az embert, ez emberi életet, de azt a csodát is, amellyel összekapcsolja az eget és a földet, kifejezve, hogy egyik sem létezik a másik nélkül. Illetve azt az energiát, mely az egész Univerzumban áramlik, folytonosan és megszakítás nélkül… Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

És írj nekem hozzászólást akár itt, akár Instagramon, Facebook-on vagy YouTube-on!

.


_

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük