Barion Pixel

Szindrana-Mandala

A gyakorlati spiritualitás

Éld jól az életed MOST!

 

Az elmúlt bejegyzések során a pozitív hozzáállásról beszéltünk, és arról, hogyan érjük el, hogy ne csak cukormáz legyen egy rothadó almán (bocsánat), hanem valódi, mélyről fakadó meggyőződéssé váljon.

A célom az volt kezdettől fogva, hogy a spiritualitás hétköznapi használatában segítsek. Régen a sokak által köldökbámulásnak nevezett csúfolt „öncélú” spiritualitást haszontalannak éreztem. Úgy gondoltam, elvonulni egy barlangba, és jógi módján keresni a megvilágosodást senki másnak nem hasznos, kicsit önző hozzáállásnak tartottam. Ebből látszik, hogy mindenki fejlődik 🙂 . Ma már tudom, hogy emelni a saját rezgésünket nagyon is közösségépítő. Mivel általa a bolygó általános rezgésszintje is emelkedik, igenis kevesebb erőszak és bűnözés (satöbbi) lesz az eredménye.

Azért én mégis arra szeretném felhívni elsősorban a figyelmet, hogy a spiritualitás nem „csak” azt jelenti, hogy a rendszeres meditáció által kiegyensúlyozottabbak leszünk, hanem konkrét eszközöket ad a kezünkbe hétköznapi gondjaink megoldásában, a hiteleink kezelésétől a háztartási gépek javításáig, az egészségi problémák elmaradásától a konfliktuskezelésig. Ezért a mottó: „A gyakorlati spiritualitás”

Ennek jegyében hoztam ma egy konkrét, gyakorlati segítséget a pozitív gondolkodás kivitelezéséhez.

Louise L. Hay – a pozitív megerősítések úttörője

Louise L. Hay úttörője ennek a témának. Elsők között magyarul is megjelent könyve az Éld az életed nagyon alaposan kifejti a témát, és hosszú listát ad arról is, hogy melyik betegség milyen negatív gondolatok, hitek, beidegződések következménye. Lousie azonban nem áll meg itt, megerősítéseket is ad, melyeket az adott probléma esetén mondogatva elengedhetjük ezeket a beidegződéseket, azaz átalakíthatjuk őket. Az alábbit éppenséggel fogfájásnál kell mondogatni – míg el nem jutunk a fogorvoshoz 😛 . Történetesen fejből tudom, mert nemrég szükségem volt rá…

„Az életemben mindig az igazság a mértékadó. Nyugodt vagyok, mert tudom, hogy csak jól dönthetek.”

Ma már több könyve is elérhető itthon, a leghétköznapibb módon hasznosítható, leggyakorlatiasabb az Éld jól az életed MOST! Azért tartom annak, mert azokra a nehézségekre is kitér, amelyeket akkor kell megélnünk, ha kicsit szkeptikusak vagyunk, vagy nagyon mélyen gyökerező korlátozó hiedelmeink vannak. Louise L. Hay módszere ugyan még mindig a tudatra, illetve bizonyos mértékben a tudatalattira hat, és ez meggyőződésem szerint nagyon sok esetben kevés, mégis nagyon hasznos. Néha igenis elég, de egyéb esetekben jó alap, máskor pedig kiegészítő „terápia” lehet. Amikor valami akut egészségi problémám van – fáj, hasogat, csíp vagy kavarog -, és szeretnék rajta olyan hamar túllenni, amilyen hamar csak lehet, akkor bevetem ezt is (a Ho’oponopono és az SVT, no meg a vitaminok és teák mellett).

Még a fentieknél is hasznosabb azonban, hogy a könyv mellé egy hanganyag is készült, azaz hangoskönyv. Ez a kiadvány is az a fajta, amit jó rendszeresen, újra és újra meghallgatni. Különösen, mivel telis teli van pozitív megerősítésekkel. Ráadásul nagyon kellemes hangú, profi felolvasóval, ami fontos, ha tényleg sokszor akarjuk hallgatni. Tedd fel a mobilodra, vagy a kocsidba – olyan adathordozón, amivel működik – és itasd át vele a tudatalattidat!

 

 

 

Valaki megosztotta Youtube-on, ami talán nem egészen illendő, de ha már feltették, én bizony megmutatom Neked:

 

Hallgasd, élvezd az eredményét és tartsd észben: Az élet szeret Téged!

 


Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál máskor is pozitív, megerősítő, léleképítő vagy épp inspiráló írásokat, kérj emlékeztetőt. Akkor semmiről nem maradsz le 🙂 .

.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük